Congressen & events


Hieronder een overzicht met congressen en evenementen m.b.t. de Nederlandse zorgsector. Deze events worden door derden georganiseerd. Neem bij vragen a.u.b. contact op met de organisator.
Een opleiding of congres aanbieden?, klik hier voor meer informatie.
15
sept
2017

15-09-2017
ReeHorst
ReeHorst
Bennekomseweg 24, 6866 DE Heelsum, Nederland

Voor verpleegkundigen, verzorgenden, sociaalpedagogisch hulpverleners en medewerkers, activiteitenbegeleiders, persoonlijk begeleiders, VG-artsen, gedragsdeskundigen, GZ-psychologen, orthopedagogen, docenten, psychomotorisch therapeuten, leden van cliëntenraden en bewonersraden en overige geïnteresseerden

Bij mensen met een verstandelijke beperking komt dementie vaker én op jongere leeftijd voor. Het stellen van de diagnose is echter gecompliceerd, waardoor men de ziekte vaak pas in een laat stadium herkent. Na hérkenning volgt érkenning; ze hebben bijvoorbeeld andere vormen van begeleiding nodig, er moet een ondersteuningsplan komen, de woonvoorziening moet worden aangepast en naasten moeten worden geïnformeerd en voorgelicht.

Tijdens dit congres gaan we in op de werking van het brein en het herkennen van signalen, en behandelen we een aantal aspecten waar je als zorgverlener mee te maken krijgt en de passende interventies daarbij, met als doel de kwaliteit van de zorg en het geluk van mensen met een verstandelijke beperking en dementie te bevorderen. Na afloop ben je onder meer op de hoogte van ...

22
sept
2017

22-09-2017
ReeHorst
ReeHorst
Bennekomseweg 24, 6866 DE Heelsum, Nederland

Voor alle verpleegkundigen, verzorgenden en overige geïnteresseerden

Het aantal suïcides en suïcidepogingen blijft ieder jaar toenemen, gemiddeld maken vijf mensen per dag zelf een einde aan hun leven. Suïcide is daarmee een van de meest voorkomende doodsoorzaken, vooral onder jongeren. De kans dat jij iemand verpleegt of verzorgt die suïcide overweegt, is groot. Juist jíj kunt een belangrijke bijdrage leveren aan preventie. Maar misschien weet je niet goed (genoeg) hoe. Hoe kun je iemand die zo wanhopig is, dat hij of zij suïcide overweegt, helpen? Hoe herken je de signalen? Welke vragen kun je stellen? Hoe betrek je de naasten erbij? Wanneer verwijs je iemand door? Tijdens dit congres krijg je praktische informatie en handreikingen die in jouw dagelijkse praktijk van levensbelang kunnen zijn.

29
sept
2017

29-09-2017
ReeHorst
ReeHorst
Bennekomseweg 24, 6866 DE Heelsum, Nederland

Voor alle verpleegkundigen en verzorgenden

Als je in de zorg werkt loop je een verhoogd risico op het krijgen van een burn-out, zo blijkt uit verschillende onderzoeken. Er hangt dus een zwaard van Damocles boven jouw hoofd!

  • Heb jij het gevoel dat je steeds vaker achter de feiten aanloopt?
  • Neemt bij jou de werk- en regeldruk ook alleen maar toe?
  • Wordt er meer van je verwacht in minder uren en met minder collega’s?
  • Raak je in paniek bij de gedachte aan de zoveelste verandering?

Als je dit (her)kent is dit congres speciaal voor jou bedoeld. Hoe voorkom jij dat je thuis komt te zitten met overspanningsverschijnselen of een burn-out?

06
okt
2017

06-10-2017
ReeHorst
ReeHorst
Bennekomseweg 24, 6866 DE Heelsum, Nederland

Terminale zorg wordt steeds vaker in een hospice verleend, en daarom organiseren we sinds 2015 jaarlijks een congres specifiek voor hospicezorg. Tijdens het 3e Nationale Congres voor Hospicezorg op vrijdag 6 oktober 2017 gaan we in op allerlei aspecten waar je als verpleegkundige, verzorgende of vrijwilliger mee te maken krijgt in de zorg voor terminale patiënten. De volgende onderwerpen komen aan bod:

06
okt
2017

06-10-2017
De Doelen
De Doelen
Schouwburgplein 50, 3012 CL Rotterdam, Nederland

Dit congres heeft als thema ‘De dokter en het geld’. We starten de dag met een macro-economisch perspectief op gezondheid en financiering: Hoeveel geld geven we uit en waaraan? Wat levert dit op aan gezondheidswinst voor de patiënt? En hoe verhoudt dit zich tot de ons omringende landen? En is onze zorg wel doelmatig? Een aantal erkende sprekers laten hun licht op deze vragen schijnen. De ochtend wordt afgesloten met een paneldiscussie onder leider van de ochtendvoorzitter drs. Wouter Bos (bestuursvoorzitter VU medisch centrum). 

11
okt
2017

11-10-2017
ReeHorst
ReeHorst
Bennekomseweg 24, 6866 DE Heelsum, Nederland

Tijdens dit derde congres over de wondere wereld van dementie dat we organiseren in samenwerking met sociaal geriater Anneke van der Plaats en het BreinCollectief krijg je informatie, tips, handreikingen en adviezen en leer je hoe je een waardevolle bijdrage kunt leveren aan de kwaliteit van leven en het geluk van mensen met dementie. We gaan onder meer in op:

17
okt
2017

17-10-2017 - 19-10-2017
ZIMIHC theater Zuilen
ZIMIHC theater Zuilen
Pr. Christinalaan 1

 

In het project Festival of Older People werken ouderen een jaar lang met kunstenaars aan het thema Ouderen bestaan niet, met de vraag:

 

Hoe zou de wereld eruit zien als het onderscheid tussen jong en oud niet wordt gemaakt in de maatschappij?

 

Antwoorden hierop worden middels kunst uitgedrukt. Hoogtepunt van het project is het evenement Festival of older people, dat vindt 17, 18 en 19 oktober 2017 plaats in theater Zimihc Zuilen, Utrecht. Vanuit sociale, culturele en wetenschappelijke perspectieven wordt gereflecteerd op belangrijke vraagstukken rondom ouder worden, namelijk: Hoe richten we een maatschappij in, waar een derde van de mensen ouder is dan 55 jaar? Hoe zorgen we met elkaar dat zij betekenis hebben voor de wereld om zich heen? En hoe zorgen we voor mensen die dat niet meer zelf kunnen?

 

06
nov
2017

06-11-2017
ReeHorst
ReeHorst
Bennekomseweg 24, 6866 DE Heelsum, Nederland
Het HersenletselCongres is bedoeld voor alle beroepsbeoefenaars die werkzaam  zijn met mensen met niet-aangeboren hersenletsel (CVA, traumatisch hersenletsel, etc.) Het doel is alle beroepsbeoefenaars in de diverse sectoren te informeren over alle (nieuwe) ontwikkelingen zodat daarmee  het deskundigheidsniveau toeneemt.
 

(advertentie)