Congressen & events


Hieronder een overzicht met congressen en evenementen m.b.t. de Nederlandse zorgsector. Deze events worden door derden georganiseerd. Neem bij vragen a.u.b. contact op met de organisator.
Een opleiding of congres aanbieden?, klik hier voor meer informatie.
29
sept
2017

29-09-2017
ReeHorst
ReeHorst
Bennekomseweg 24, 6866 DE Heelsum, Nederland

Voor alle verpleegkundigen en verzorgenden

Als je in de zorg werkt loop je een verhoogd risico op het krijgen van een burn-out, zo blijkt uit verschillende onderzoeken. Er hangt dus een zwaard van Damocles boven jouw hoofd!

  • Heb jij het gevoel dat je steeds vaker achter de feiten aanloopt?
  • Neemt bij jou de werk- en regeldruk ook alleen maar toe?
  • Wordt er meer van je verwacht in minder uren en met minder collega’s?
  • Raak je in paniek bij de gedachte aan de zoveelste verandering?

Als je dit (her)kent is dit congres speciaal voor jou bedoeld. Hoe voorkom jij dat je thuis komt te zitten met overspanningsverschijnselen of een burn-out?

06
okt
2017

06-10-2017
ReeHorst
ReeHorst
Bennekomseweg 24, 6866 DE Heelsum, Nederland

Terminale zorg wordt steeds vaker in een hospice verleend, en daarom organiseren we sinds 2015 jaarlijks een congres specifiek voor hospicezorg. Tijdens het 3e Nationale Congres voor Hospicezorg op vrijdag 6 oktober 2017 gaan we in op allerlei aspecten waar je als verpleegkundige, verzorgende of vrijwilliger mee te maken krijgt in de zorg voor terminale patiënten. De volgende onderwerpen komen aan bod:

11
okt
2017

11-10-2017
ReeHorst
ReeHorst
Bennekomseweg 24, 6866 DE Heelsum, Nederland

Tijdens dit derde congres over de wondere wereld van dementie dat we organiseren in samenwerking met sociaal geriater Anneke van der Plaats en het BreinCollectief krijg je informatie, tips, handreikingen en adviezen en leer je hoe je een waardevolle bijdrage kunt leveren aan de kwaliteit van leven en het geluk van mensen met dementie. We gaan onder meer in op:

17
okt
2017

17-10-2017 - 19-10-2017
ZIMIHC theater Zuilen
ZIMIHC theater Zuilen
Pr. Christinalaan 1

 

In het project Festival of Older People werken ouderen een jaar lang met kunstenaars aan het thema Ouderen bestaan niet, met de vraag:

 

Hoe zou de wereld eruit zien als het onderscheid tussen jong en oud niet wordt gemaakt in de maatschappij?

 

Antwoorden hierop worden middels kunst uitgedrukt. Hoogtepunt van het project is het evenement Festival of older people, dat vindt 17, 18 en 19 oktober 2017 plaats in theater Zimihc Zuilen, Utrecht. Vanuit sociale, culturele en wetenschappelijke perspectieven wordt gereflecteerd op belangrijke vraagstukken rondom ouder worden, namelijk: Hoe richten we een maatschappij in, waar een derde van de mensen ouder is dan 55 jaar? Hoe zorgen we met elkaar dat zij betekenis hebben voor de wereld om zich heen? En hoe zorgen we voor mensen die dat niet meer zelf kunnen?

 

06
nov
2017

06-11-2017
ReeHorst
ReeHorst
Bennekomseweg 24, 6866 DE Heelsum, Nederland
Het HersenletselCongres is bedoeld voor alle beroepsbeoefenaars die werkzaam  zijn met mensen met niet-aangeboren hersenletsel (CVA, traumatisch hersenletsel, etc.) Het doel is alle beroepsbeoefenaars in de diverse sectoren te informeren over alle (nieuwe) ontwikkelingen zodat daarmee  het deskundigheidsniveau toeneemt.
 

(advertentie)