Marcellino Bogers - Sywert van Lienden beloofde snel en belangeloos kwalitatief goede mondkapjes te leveren voor het zorgpersoneel.

Nou is deze beroepsgroep eraan gewend dat beloftes niet nagekomen worden. En dus verdiende Sywert per ongeluk 9 miljoen aan grafeen bevattende mondkapjes. Dat mensen het een beetje veel vinden, dat snapt Sywert, zegt hij: ‘…vooral diegenen die zich in de zorg dood buffelen voor een karig salaris’.

Het zou natuurlijk eerlijk zijn als hij ons belastinggeld gewoon terugstort, maar misschien is het logischer als hij het bedrag rechtstreeks schenkt aan diegenen die hij wilde opzadelen met giftig beschermingsmateriaal. Dus een soort van smartengeld voor alle verpleegkundigen en verzorgenden die op hun tandvlees lopen, hun zorgbonus gehalveerd zagen worden en die nu weer onder druk staan omdat ze onder andere 140.000 operaties moeten helpen inhalen. Een groot deel van hen heeft fysieke en mentale klachten, kampt met boosheid, piekeren en vermoeidheid. Ze zijn toe aan vakantie, verlaging van de werkdruk en extra collega’s.

Ik denk dat er van die 9 miljoen heel goed een aantal opvanghuizen aan zee gebouwd kunnen worden. All inclusive uitdeukcentra voor verpleegkundigen en verzorgenden, waar hun wonden en de littekens die ze hebben opgelopen worden geduid en behandeld. Zodat ze behouden kunnen blijven voor de zorg.

Daarmee punnikt Sywert symbolisch een groot vangnet van die 40 miljoen omstreden mondkapjes, met de boodschap: Als je nu de zorgmedewerkers niet goed opvangt, zijn ze er dadelijk niet meer. Daarmee zou hij zijn slogan ‘Voor onze zorghelden’ toch nog waarmaken.

We moeten dan wel een sollicitatieprocedure starten voor iemand die die opvanghuizen gaat schoonmaken.

Ik denk dat Sywert een goede kans maakt.

Marcellino
Redactie: Fransiska


Tags bij dit artikel:


Artikelen met gelijksoortige tags:


Gegevens bij dit artikel:

  • Fotograaf of fotobureau: : via CMZ
  • Datum: 13 juni 2021
  • Naam blogger: Marcellino Bogers

Aanmelden e-mail nieuwsbrief

ZorgKrant.nl is een initiatief van de stichting Care Net Holland!