Hans J. Diks - Gezond en glanzend mooi haar is misschien wel een van de geheimen van een succesvolle vrouw.

Ze voelt zich beter en zelfverzekerder. Soms is het haar nog belangrijker als een uitgebreide garderobe of het hebben van veel juwelen.

Het geheim

Eigenlijk is er geen geheim. Het belangrijkste voor mooi haar is de dagelijkse verzorging. Denk er aan dat beschadigd haar net zo lang mee gaat totdat het er uit wordt geknipt en dat kan heel lang duren, zeker als jij  je er aan ergert.

De 7 tips

  1. Kies voor een model dat het beste past bij jouw haarkleur en haarstructuur.
  2. Vermijd te veel hairstyling en chemische behandelingen. Een simpele regel is: Hoe minder je doet met jouw haar des te beter en gezond glanzend het er uit zal zien.
  3. Gebruik niet teveel shampoo. Was de hoofdhuid en laat bij het uitspoelen het water door het haar lopen. Desnoods twee maal wassen.
  4. Was jouw haar alleen als het vet is. Heb je een droge hoofdhuid was het dan minder. Denk er aan, talg / vet zorgt ook voor de voeding van de huid.
  5. Gebruik conditioner alleen op de uiteinden van het haar en niet op de hoofdhuid.
  6. Zoek je juiste shampoo en conditioner voor jouw haar. Experimenteer met diverse soorten en als je de juiste gevonden hebt blijf daar dan bij.
  7. Laat je haar in de zomer niet verdrogen door de zon. Draag een hoofddeksel. Staat nog leuk ook.

---

Hans. J. Diks heeft een ruime ervaring en expertise binnen de professionele haar zorg. Als journalist en webmaster is hij o.a. betrokken bij haarproblemen.nl.


Tags bij dit artikel:


Artikelen met gelijksoortige tags:


Gegevens bij dit artikel:

  • Fotograaf of fotobureau: : INGImages
  • Datum: 26 jan 2022
  • Naam blogger: Hans J. Diks

Aanmelden e-mail nieuwsbrief

ZorgKrant.nl is een initiatief van de stichting Care Net Holland!