Volgens een berekening van Berenschot verdwijnen in de komende vijf jaar naar verwachting zo'n 800 van de 2000 verpleeg- en verzorgingstehuizen. Uit een inventarisatie van de NOS blijkt dat zeker 13 verzorgingstehuizen al gesloten zijn en 80 andere organisaties een sluiting aangekondigd heeft.

Foto: F.Muller

Volgens een berekening van Berenschot verdwijnen in de komende vijf jaar naar verwachting zo'n 800 van de 2000 verpleeg- en verzorgingstehuizen.

Uit een inventarisatie van de NOS blijkt dat zeker 13 verzorgingstehuizen al gesloten zijn en 80 andere organisaties een sluiting aangekondigd heeft.

Volgens Berenschot maakt het scheiden van zorg en wonen deze locaties niet meer rendabel. Alleen mensen die “zware zorg” nodig hebben kunnen straks nog terecht in een verpleeghuis.

Op de website van de NOS is te lezen dat staatssecretaris Van Rijn benadrukt dat ouderen die nu in een instelling wonen het recht houden op een plek. Veel ouderen zullen wel moeten verhuizen.

Bewoners en personeel maken zich zorgen. Afgelopen zaterdag (1 maart) was er een demonstratie van bewoners van het verzorgingstehuis Eigen Haard, Zwanenburg. 


Aanvullende informatie:

Plaatsingsdatum:
01 maart 2014 om 20:00

Auteur:
Kees

Bron:
NOS (1)
NOS (2)
Berenschot

Aanmelden e-mail nieuwsbrief

ZorgKrant.nl is een initiatief van de stichting Care Net Holland!