Zaterdag 1 maart is de deadline voor ziekenhuizen om hun sterftecijfers over 2012 aan te leveren aan de Nederlandse Zorgautoriteit.

Foto: Zorgkrant

Zaterdag 1 maart is de deadline voor ziekenhuizen om hun sterftecijfers over 2012 aan te leveren aan de Nederlandse Zorgautoriteit.

Veel ziekenhuizen publiceren deze cijfers al op hun website. Daarom verwacht de NZa dat ziekenhuizen dit weekend hun cijfers aanleveren. 
 
De Zorgautoriteit heeft vorig jaar de publicatie van de cijfers op de website van de ziekenhuizen en de aanlevering daarvan aan de NZa verplicht gesteld. De sterftecijfers, de zogenaamde HSMR en SMR's, zijn een indicatie van de kwaliteit van de zorg die ziekenhuizen leveren. Door ze bekend te maken krijgen consumenten en zorgverzekeraars meer inzicht in de zorg. Dat kan helpen bij het maken van een keuze voor een bepaalde behandeling in een specifiek ziekenhuis en ook verzekeraars kunnen er in hun inkoop gebruik van maken. 
 
De NZa bekijkt na het weekend of alle sterftecijfers openbaar zijn gemaakt en bij de NZa binnen zijn. Als ziekenhuizen de cijfers niet op de eigen website publiceren of aanleveren aan de NZa, kan de NZa handhaven en ziekenhuizen bijvoorbeeld een aanwijzing of een last onder dwangsom opleggen. 


Aanvullende informatie:

Plaatsingsdatum:
01 maart 2014 om 08:00

Auteur:
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Bron:
NZa

Aanmelden e-mail nieuwsbrief

ZorgKrant.nl is een initiatief van de stichting Care Net Holland!