(advertentie)

De Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) heeft apotheker Q.H.W.J. van Loon, eigenaar van Apotheek Princenhage in Breda een bevel gegeven.

Foto: Zorgkrant

De Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) heeft apotheker Q.H.W.J. van Loon, eigenaar van Apotheek Princenhage in Breda een bevel gegeven.

Het bevel houdt in dat de apotheker met ingang van 31 maart 2015 zijn werkzaamheden als apotheker moet beëindigen. Hij mag geen recepten meer aannemen, geneesmiddelen ter hand stellen aan patiënten, en farmaceutische zorg verlenen, totdat is voldaan aan de voorwaarden voor het leveren van verantwoorde zorg, zoals verwoord in de geldende Nederlandse Apotheek Norm (NAN).

Tijdens een onaangekondigd bezoek op 24 maart constateerde de IGZ risico’s voor de patiëntveiligheid. De apotheker staat alleen in de apotheek, levert medicatie af zonder adequate controle en zonder vastgelegde medicatiebewaking. Benodigde geneesmiddelen zijn niet of niet tijdig in de apotheek beschikbaar. De apotheek is op ongeregelde tijden niet open, zonder dat de patiënt hiervan op de hoogte is gesteld. Verder trof de inspectie bij een steekproefsgewijze controle van de geneesmiddelenvoorraad diverse losse medicijnstrips zonder vervaldatum aan.

Dit bevel is geldig totdat de apotheker de inspectie heeft aangetoond dat de door de inspectie geconstateerde tekortkomingen zijn weggenomen en de noodzakelijke verbeteringen zijn gerealiseerd.


Aanvullende informatie:

Plaatsingsdatum:
04 april 2015 om 08:00

Auteur:
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Bron:
IGZ

 

Aanvullende info ...

Raadpleeg de bron en/of aanbieder voor meer informatie over dit bericht. Nieuws kan veranderen, fouten of onjuistheden omvatten. Lees ook onze disclaimer en rapporteer a.u.b. berichten, reacties en/of beeld die ingaan tegen onze voorwaarden.

Klik op de onderstaande tags voor relevante berichten, indien aanwezig ...

Datum: 2020-09-25