Mensen met een zorgverzekering moeten kunnen meebeslissen over de inkoop van zorg door hun zorgverzekeraar.

Foto: INGIMAGE

Mensen met een zorgverzekering moeten kunnen meebeslissen over de inkoop van zorg door hun zorgverzekeraar.

Die inspraak moet niet alleen gaan over de zorginkoop, maar ook over het polisaanbod en de dienstverlening van de zorgverzekeraar. En dat moet niet alleen bij de verzekerdenraad liggen. Verzekerden, ervaringsdeskundigen en patiëntorganisaties moeten ook betrokken worden.

Dat schrijven de samenwerkende patiëntorganisaties Patiëntenfederatie Nederland, Ieder(in) en het Landelijk Platform GGz in een brief aan de Tweede Kamer. Die vergadert woensdag over de zorgverzekering.

In de brief stellen de drie organisaties dat zorgverzekeringen toegankelijk, begrijpelijk en betaalbaar moeten zijn voor verzekerden. Een prijsverhoging van bijna een tientje per maand hoort daar niet bij. “Voor mensen die regelmatig zorg nodig hebben, voelt dit als een koude douche. Helaas prikkelt dit mensen ook om naar goedkope polissen uit te kijken. De vraag of die polis past, raakt op de achtergrond”, aldus de brief.

Lees hier de brief van de samenwerkende patiëntorganisaties


Aanvullende informatie:

Plaatsingsdatum:
04 oktober 2016 om 12:00

Auteur:
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Bron:
NPCF

 

Aanvullende info ...

Raadpleeg de bron en/of aanbieder voor meer informatie over dit bericht. Nieuws kan veranderen, fouten of onjuistheden omvatten. Lees ook onze disclaimer en rapporteer a.u.b. berichten, reacties en/of beeld die ingaan tegen onze voorwaarden.

Klik op de onderstaande tags voor relevante berichten, indien aanwezig ...

Datum: 2022-01-20