6,4% van de verzekerden wisselde dit jaar van zorgverzekeraar. Dat zijn 1,08 miljoen verzekerden.

Foto: INGIMAGE

6,4% van de verzekerden wisselde dit jaar van zorgverzekeraar. Dat zijn 1,08 miljoen verzekerden.

Alle overstapinformatie is bekend en verwerkt bij de zorgverzekeraars. Op basis daarvan heeft Vektis dit definitieve percentage vastgesteld. In april volgt een uitgebreide analyse van de overstapcijfers in de Zorgthermometer Verzekerden in beeld 2017.

Het percentage overstappers is een fractie hoger dan vorig jaar en iets lager dan in 2015: in 2016 wisselde 6,3% van de verzekerden van zorgverzekeraar en in 2015 was dit 6,8.  Een overzicht van het overstap percentage vanaf 1006 / 2007 ziet u hier

Verzekerden kunnen elk jaar tot 1 januari hun zorgverzekering opzeggen en hebben dan tot uiterlijk 1 februari de tijd om een nieuwe zorgverzekering af te sluiten.

Vektis
Vektis is het informatiecentrum voor de zorg. Vektis analyseert het gebruik, de kosten en de kwaliteit van de zorg en levert informatie die goede zorg betaalbaar helpt te houden. Vektis ondersteunt de zorgbranche met een aantal unieke producten en diensten en helpt strategische keuzes te onderbouwen. Kijk voor meer informatie op www.vektis.nl.


Aanvullende informatie:

Plaatsingsdatum:
03 februari 2017 om 10:15

Auteur:
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Bron:
ZN

 

Aanvullende info ...

Raadpleeg de bron en/of aanbieder voor meer informatie over dit bericht. Nieuws kan veranderen, fouten of onjuistheden omvatten. Lees ook onze disclaimer en rapporteer a.u.b. berichten, reacties en/of beeld die ingaan tegen onze voorwaarden.

Klik op de onderstaande tags voor relevante berichten, indien aanwezig ...

Datum: 2023-03-24


Volg het nieuws ook via...

 

facebook Facebook

twitter Twitter

rss RSS

mail E-mail nieuwsbrief

 ZorgKrant.nl binnen Twitter.com