De Inspectie Jeugdzorg heeft in november 2016 een onderzoek gedaan bij de tienermoederopvang locatie Zij aan Zij van Goodwillwerk Leger des Heils, regio Den Haag.

Foto: INGIMAGE

De Inspectie Jeugdzorg heeft in november 2016 een onderzoek gedaan bij de tienermoederopvang locatie Zij aan Zij van Goodwillwerk Leger des Heils, regio Den Haag.

Doel van het onderzoek was om te bepalen in hoeverre jonge (aanstaande) moeders en hun kinderen op deze locatie verantwoorde hulp krijgen.

De inspectie is van oordeel dat de kwaliteit van de jeugdhulp Zij aan Zij van Goodwillwerk Leger des Heils voldoende is. De inspectie is positief over de mogelijkheid tot vervolghulp die wordt geboden. De kwetsbare jonge (aanstaande) moeders krijgen individuele begeleiding bij hun moederschap. Bij Zij aan Zij leggen ze de basis voor hun gezin en maatschappelijke toekomst. Daarnaast heeft de organisatie de werktoedeling van de mentor en de persoonlijk begeleider goed geregeld.

Het toezicht is uitgevoerd aan de hand van drie thema’s uit het toetsingskader Verantwoorde hulp voor jeugd: uitvoering hulpverlening, veiligheid en leefklimaat. De tienermoederopvang voldoet aan de tien beoordeelde verwachtingen uit het toetsingskader.


Aanvullende informatie:

Plaatsingsdatum:
03 februari 2017 om 15:00

Auteur:
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Bron:
IGZ

 

Aanvullende info ...

Raadpleeg de bron en/of aanbieder voor meer informatie over dit bericht. Nieuws kan veranderen, fouten of onjuistheden omvatten. Lees ook onze disclaimer en rapporteer a.u.b. berichten, reacties en/of beeld die ingaan tegen onze voorwaarden.

Klik op de onderstaande tags voor relevante berichten, indien aanwezig ...

Datum: 2023-03-22


Volg het nieuws ook via...

 

facebook Facebook

twitter Twitter

rss RSS

mail E-mail nieuwsbrief

 ZorgKrant.nl binnen Twitter.com