De Inspectie voor de Gezondheidszorg (inspectie) heeft het handhavingtraject bij Tandartspraktijk Braga B.V. in Amsterdam beëindigd.

Foto: INGIMAGE

De Inspectie voor de Gezondheidszorg (inspectie) heeft het handhavingtraject bij Tandartspraktijk Braga B.V. in Amsterdam beëindigd.

Op 14 maart 2016 heeft de inspectie een aanwijzing opgelegd aan de tandartspraktijk. Op 11 juli 2016 is een last onder dwangsom opgelegd omdat bleek dat de aanwijzing niet (geheel) werd nageleefd. Op 3 januari 2017 constateerde de inspectie op grond van de door de bestuurder toegezonden informatie dat in de aanwijzing genoemde noodzakelijke verbeteringen zijn doorgevoerd. Naar aanleiding daarvan is het handhavingtraject beëindigd.

Wat zijn de conclusies van de inspectie?

De kern van de aanwijzing in 2016 was dat er risico’s bestonden op het gebied van infectiepreventie, radiologie, organisatie en zorg. In 2016 zijn stapsgewijs een aantal verbeteringen doorgevoerd en gecontroleerd door de inspectie bij meerdere bezoeken.

Op 3 januari 2017 heeft de bestuurder schriftelijk aangetoond dat ook de laatste voorwaarde, de scholing aantoonbaar heeft plaatsgevonden en dat het KEW dossier is geactualiseerd. De zorgaanbieder voldoet hiermee aan alle voorwaarden van de op 14 maart 2016 gegeven aanwijzing.

Wat betekent dit voor de tandartspraktijk?

Tandartspraktijk Braga B.V. voldoet nu aan de randvoorwaarden voor goede zorg, de inspectie beëindigt hiermee het handhavingstraject. 

Hoe nu verder?

De Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) houdt toezicht op de veiligheid en de kwaliteit van zorg, de inspectie zal de ontwikkelingen rond deze tandartsenpraktijk/zorgaanbieder middels regulier toezicht volgen.


Aanvullende informatie:

Plaatsingsdatum:
02 februari 2017 om 10:00

Auteur:
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Bron:
IGZ

 

Aanvullende info ...

Raadpleeg de bron en/of aanbieder voor meer informatie over dit bericht. Nieuws kan veranderen, fouten of onjuistheden omvatten. Lees ook onze disclaimer en rapporteer a.u.b. berichten, reacties en/of beeld die ingaan tegen onze voorwaarden.

Klik op de onderstaande tags voor relevante berichten, indien aanwezig ...

Datum: 2022-07-03


Volg het nieuws ook via...

 

facebook Facebook

twitter Twitter

rss RSS

mail E-mail nieuwsbrief

 ZorgKrant.nl binnen Twitter.com