(advertentie)

Geachte Minister,

Sterk zijn in deze tijden van onzekerheid…..

Nadat we vorig jaar het CAO verhaal binnen de Ambulancezorg hadden, worden we nu geconfronteerd als verpleegkundigen met de Wet BIG 2.

En om maar direct met de deur in huis te vallen…. Waarom is dit nu in hemelsnaam nodig. Extra scholing van 1 jaar om als Regie Verpleegkundige te worden erkend, MBO v.s. HBO, opleiding voor 2012 ja of nee.

Man o man….. Wat een wirwar van geruchten, feiten, fictie en onzekerheid…..

Maar om tot de kern te komen wil ik me via dit schrijven uiten… Hoe sta ik hierin als Ambulance Verpleegkundige met een MBO achtergrond. Welke impact heeft dit soort wetgeving voor mij persoonlijk als Ambulance  Verpleegkundige met een MBO achtergrond?

Wordt ik als MBO opgeleid verpleegkundige wel gewaardeerd op mijn kennis, kunde en ervaring.

In mijn optiek.. zeg ik NEE.

Als je nu voel hoe ik “mijn” patiënt verpleeg als een professional… Dan kan ik zeggen dat ik AL doe als een regieverpleegkundige.

Ik zorg voor elke laag van de bevolking zonder artsen op de achtergrond, in elke omstandigheid op elke willekeurige dag. Van begeleiding tijdens vervoer tot letterlijk het lecen in onze handen. Want wie staan er 24 uur, 7 dagen per week naast de patiënt en diens familie… JUIST, de verpleegkundige…

Ook zijn WIJ als verpleegkundigen DIEGENE die naast het bed staan, naast de patiënt staan, de belangen behartigen voor die patiënten.

En nu voelt het alsof mijn opleiding, nascholing  en vervolgopleiding MET DE GROND GELIJK WORDEN GEMAAKT…….

Ik kan het niet anders zeggen… MET DE GROND WORDEN GELIJK GEMAAKT…..

Want zo voelt het voor mij…. 4 jaar MBO verpleegkundige opleiding, 2 jaar Intensive Care Verpleegkundige vervolg opleiding, 9 Maanden Ambulance  Verpleegkundige vervolg opleiding en ruim 19 jaar acute zorg.

En dan……..

Bedankt voor je inzet…. Maar we erkennen je niet als Regie Verpleegkundige…

Ik ben niet de persoon om mezelf op de borst te slaan… En vele verpleegkundigen met mij….

Maar ik durf te zeggen dat ik na al deze jaren in het vak, kan zeggen dat ik functioneer als een verpleegkundige die de REGIE pakt en zijn verantwoording daarin voelt en neemt…..

En nu wilt U, de Minister, dat ik, omdat ik MBO opgeleid ben en met vervolgopleiding voor 2012 heb afgerond, een 1 jaarse landelijk opleiding ga volgen….. Puur om een Predicaat Regie Verpleegkundige te krijgen….

HMMMMMMMM…. Sorry maar dat gaat er bij mij niet in.
Ik vraag U, nee, smeek U, terug te komen op dit waanzinnige voorstel!

Duizenden tekorten in de zorg en nu schopt deze wet tegen het fundament van de zorg. Kort door de bocht genomen; U jaagt de al overwerkte mensen in de zorg weg!
Dit wordt de nekslag van het verpleegkundige vak als U dit doorzet en ik verzeker U dat dat ook ten kosten zal gaan van uzelf én de maatschappij!

Ik nodig U uit om diensten mee te lopen met de mensen die U met de Wet BIG 2 wegstopt onder het niveau van Regie Verpleegkundige.
Beter nog: ik nodig U uit om een dienst met mij mee te werken en te ervaren wat, waar en hoe wij als MBO verpleegkundigen op de ambulance geconfronteerd worden met hulpverlening. En ik garandeer, dat U zal zien dat een specialisatie van voor 2012 en jaren ervaring belangrijker zijn dan verse HBO papieren. 

Ik hoor graag van U terug.

Met vriendelijke groet,
Ambulance verpleegkundige
MBO-V niveau 4
(naam bekend bij redactie).

 

Aanvullende info ...

Raadpleeg de bron en/of aanbieder voor meer informatie over dit bericht. Nieuws kan veranderen, fouten of onjuistheden omvatten. Lees ook onze disclaimer en rapporteer a.u.b. berichten, reacties en/of beeld die ingaan tegen onze voorwaarden.

Klik op de onderstaande tags voor relevante berichten, indien aanwezig ...

Datum: 2019-07-10

Relevante artikelen ...

BIG II - Update - Rol VenVN Deze week kwam de gespreksnotitie van de VenVN met -de door minister Bruins aangestelde verkenner- Alexander Rinnooy Kan.De VenVN heeft gemeld dat er ... Blogs & Vlogs - BIG II Sat, 05 Oct 2019, 21:19:41
BIG II - "Verpleegkundigen in het pak gen.... door minister Bruins" Schokkend nieuws in de "affaire" wet BIG II. De Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen NVZ meldt vol trots op haar website de start van een meerjari... Blogs & Vlogs - BIG II Tue, 01 Oct 2019, 18:30:13
BIG II - Zoektocht naar zondebok na bericht over AMC Er worden twijfels geuit over de integriteit van verpleegkundigen naar aanleiding van het artikel over een rapport van Amsterdam UMC waaruit blijkt ... Blogs & Vlogs - BIG II Sat, 28 Sep 2019, 16:21:58
BIG II - Update - Werkgevers en kwaliteit Afgelopen week zijn de laatste gesprekken geweest van de door Minister Bruins aangestelde verkenner A. Rinnooy Kan. Het heeft er nu alle schijn va... Blogs & Vlogs - BIG II Sat, 28 Sep 2019, 14:31:16
BIG II - Vertrouwelijk rapport: AMC gaat dóór, ondanks ‘pas op de plaats’ en Verkenner Wet BIG II Zorgkrant heeft een vertrouwelijk rapport in handen gekregen waaruit blijkt dat Amsterdam UMC vooralsnog gewoon doorgaat op de ingeslagen weg met het ... Blogs & Vlogs - BIG II Tue, 24 Sep 2019, 20:13:06
BIG II - Vragen: Weg met klinisch redeneren!? Gaan patiënten met de nieuwe beroepsprofielen voor verpleegkundigen – al dan niet verankerd in wet BIG II – nog verantwoorde zorg krijgen? Dat is ... Blogs & Vlogs - BIG II Sun, 22 Sep 2019, 17:01:40