Mijn grote vraag betreffende de consequenties van de wet big 2 blijven onbeantwoord. Zoals het er nu uit ziet, mag ik mezelf pas regieverpleegkundige noemen als ik me bij laat scholen.

2 tot 3 jaar de HBO-V, mijn intensive care diploma, behaald voor 2003, is niets meer waard. 

Verschillende geluiden, ik word er onzeker van. Nee hoor, je blijft gewoon het werk doen wat je altijd doet, of jawel, de regieverpleegkundige gaat de hoogcomplexe zorg op zich nemen. Gek he?

Ik lever al 20 jaar hoogcomplexe zorg..... Of joh, maak je niet druk, de regieverpleegkundige gaat zich vooral bezig houden met innovatie op de afdeling. Natuurlijk, want dat is ook de wereld waarin wij leven. We zijn altijd bezig met beter, sneller, goedkoper, want er moet tenslotte geld
verdiend worden. (Zouden de zorgverzekeraars hier misschien dan ook een grote vinger in de pap hebben?) Natuurlijk ben ik een voorstander van betere zorg en daar mag van mij ook best iemand voor aangewezen worden die zich daarmee bezig gaat houden. En ja hoor, die mag ook best iets meer verdienen. Al heb ik de laatste 20 jaar veel zien veranderen, ben altijd mee gegaan in deze veranderingen, al vond ik dat niet altijd een verbetering van de zorg. Neem bijvoorbeeld het nieuwe digitale systeem, waarin je alles tot in den treure staat te registreren. Kostbare tijd, die je niet aan je patiënt kunt besteden. Maar dat ter zijde....

Mij wordt op voorhand de mogelijkheid deze functie te vervullen al soort van ontnomen. Hoe ga ik een nieuwe opleiding inpassen in mijn toch al volle leven, als werkende, alleenstaande moeder van drie kinderen? Ik voel me vreselijk gepasseerd met deze nieuwe wet. Word er boos en verdrietig van.
Ziekenhuizen weten het zelf ook nog niet, ik sprak laatst iemand die zich in een groot Amsterdams ziekenhuis bezig houdt met de uitvoering van deze wet, eigenlijk kon ze mijn vragen niet beantwoorden. Waarom dit in de wet vast willen leggen. Wie heeft dit bedacht?? Niet iemand die op de werkvloer aan het bed staat, dat weet ik zeker. Ons wordt natuurlijk niets gevraagd,  zou dat een bewuste keuze zijn geweest? 

Steeds meer zit ik te denken aan een opleiding, nee niet de HBO-V, nee gewoon iets totaal anders, misschien is dit dan toch het zetje wat ik nodig had.

(Naam bekend bij de redactie)


Tags bij dit artikel:


Artikelen met gelijksoortige tags:


Gegevens bij dit artikel:

  • Datum: 20 juli 2019

Aanmelden e-mail nieuwsbrief

ZorgKrant.nl is een initiatief van de stichting Care Net Holland!