Goedenavond, welkom bij ZorgKrant.nl

 ZorgKrant.nl omvat nieuws en wetenswaardigheden m.b.t. de Nederlandse zorgsector. ZorgKrant.nl is een onafhankelijk initiatief van de stichting Care Net Holland (CNH).


Laatste nieuws ...

De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd heeft HappyNurse Thuiszorg bv, team Escamp en team Schilderswijk, onder verscherpt toezicht gesteld. Bij HappyNurse zijn verbeteringen nodig om goede zorg te kunnen verlenen.

HappyNurse is een thuiszorgaanbieder met vestigingen in heel Nederland. Verdeeld over 40 wijkteams levert HappyNurse zorg aan meer dan 1000 cliënten. De inspectie bezocht HappyNurse voor het eerst in december 2017. Daarbij werden de wijkteams Escamp en Schilderswijk bezocht. Ongeveer een jaar later, in december vorig jaar en januari van dit jaar, bezocht de inspectie deze twee teams opnieuw.

Wat is er aan de hand?
Bij het bezoek in 2017 stelde de inspectie een aantal tekortkomingen vast. Er zijn tekortkomingen in de thema’s cliënt centraal, integrale zorg, veiligheid, professionele autonomie van de wijkverpleegkundige en sturen op kwaliteit.

Bij het tweede bezoek zag de inspectie dat het tempo van de verbeteringen te laag ligt. De bestuurder heeft bovendien te weinig zicht op de kwaliteit van de zorg binnen de verschillende wijkteams. Het vertrouwen van de inspectie in de verbeterkracht van HappyNurse is daardoor verminderd. Daarom stelt de inspectie een verscherpt toezicht in.

Hoe nu verder?
Het verscherpt toezicht geldt voor de twee bezochte wijkteams in Den Haag. De inspectie verwacht wel van HappyNurse dat zij de benodigde verbeteringen in de hele organisatie doorvoert.

Het verscherpt toezicht duurt zes maanden. In de periode van het verscherpt toezicht kan de inspectie HappyNurse zowel aangekondigd als onaangekondigd bezoeken. Aan het einde van de periode van het verscherpt toezicht beoordeelt de inspectie de resultatenrapportages en de uitkomsten van bezoeken. Dan besluit de inspectie of het verscherpt toezicht kan worden opgeheven. De inspectie kan ook verdere stappen nemen in de vorm van bestuursrechtelijke maatregelen.

Documenten
Verscherpt toezicht HappyNurse Thuiszorg B.V. Den Haag mei 2019
HappyNurse Thuiszorg B.V. Den Haag december 2018


Tags bij dit artikel:


Artikelen met gelijksoortige tags:


Gegevens bij dit artikel:

  • Fotograaf of fotobureau: : INGImages
  • Bron bij dit artikel: : IGJ
  • Wat is de URL bij deze bron?: Website bezoeken
  • Originele titel: Verscherpt toezicht voor team Escamp en team Schilderswijk van HappyNurse Thuiszorg bv
  • Doelgroep: Zorgprofessionals, Beleidsmakers
  • Datum: 16 mei 2019

Aanmelden e-mail nieuwsbrief

ZorgKrant.nl is een initiatief van de stichting Care Net Holland!