Goedemorgen, welkom bij ZorgKrant.nl

 ZorgKrant.nl omvat nieuws en wetenswaardigheden m.b.t. de Nederlandse zorgsector. ZorgKrant.nl is een onafhankelijk initiatief van de stichting Care Net Holland (CNH).


Laatste nieuws ...

De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd heeft KidzTower bv een last onder dwangsom opgelegd. KidzTower voldoet niet aan de eerder opgelegde aanwijzing. De last onder dwangsom bedraagt 2000 euro per week, met een maximum van 20.000 euro.

KidzTower is een behandelcentrum in Nieuwegein voor kinderen en jongeren met gedragsproblemen en/of een licht verstandelijke beperking.

KidzTower voldeed niet aan de normen voor verantwoorde jeugdhulp en goede zorg. Daarom legde de inspectie in januari een aanwijzing op, die inhield dat KidzTower moest voldoen aan 9 van de 25 onderzochte normen. KidzTower kreeg daar drie maanden de tijd voor.

In april bezocht de inspectie KidzTower opnieuw. Er zijn verbeteringen, maar het behandelcentrum voldoet nog altijd niet aan vier normen. Omdat de aanwijzing niet is nageleefd legt de inspectie nu een last onder dwangsom op. Als KidzTower binnen vier weken alsnog aan de aanwijzing voldoet, wordt de dwangsom niet geïnd.

Documenten
Last onder dwangsom voor KidzTower bv


Tags bij dit artikel:


Artikelen met gelijksoortige tags:


Gegevens bij dit artikel:

  • Fotograaf of fotobureau: : INGImages
  • Bron bij dit artikel: : IGJ
  • Wat is de URL bij deze bron?: Website bezoeken
  • Originele titel: Last onder dwangsom voor KidzTower bv
  • Doelgroep: Zorgprofessionals, Beleidsmakers
  • Datum: 16 mei 2019

Aanmelden e-mail nieuwsbrief

ZorgKrant.nl is een initiatief van de stichting Care Net Holland!