Goedenacht, welkom bij ZorgKrant.nl

 ZorgKrant.nl omvat nieuws en wetenswaardigheden m.b.t. de Nederlandse zorgsector. ZorgKrant.nl is een onafhankelijk initiatief van de stichting Care Net Holland (CNH).


Laatste nieuws ...

Er is een nieuw vaccin dat ouderen goed kan beschermen tegen gordelroos. De Gezondheidsraad is positief over de gezondheidswinst die met vaccinatie behaald kan worden. De kosteneffectiviteit is met de huidige prijs echter ongunstig.

Vaccinatie tegen gordelroos
Gordelroos is een vervelende ziekte die vooral ouderen treft. Een klein deel van de patiënten krijgt ernstige zenuwpijn die maanden kan aanhouden. Een aantal jaar geleden adviseerde de Gezondheidsraad negatief over vaccinatie, omdat het destijds enige beschikbare vaccin slechts beperkt bescherming bood. Inmiddels is er een nieuw vaccin beschikbaar gekomen dat negen op de tien gevallen van gordelroos voorkomt en in principe ook geschikt lijkt voor mensen met een minder goed functionerend immuunsysteem. De bescherming lijkt lang aan te houden. Dit maakt dat de Gezondheidsraad positief staat tegenover over vaccinatie van ouderen met dit vaccin. De kosteneffectiviteit is bij de huidige prijs echter ongunstig. De raad vindt dat dit moet verbeteren voordat wordt overgegaan op grootschalige vaccinatie van ouderen.

Voor verdere informatie kijk op de site van de Gezondheidsraad


Tags bij dit artikel:


Artikelen met gelijksoortige tags:


Gegevens bij dit artikel:

  • Fotograaf of fotobureau: : INGImages
  • Bron bij dit artikel: : Gezondheidsraad
  • Wat is de URL bij deze bron?: Website bezoeken
  • Originele titel: Nieuw vaccin tegen gordelroos kan ouderen goed beschermen
  • Doelgroep: Zorgprofessionals, Beleidsmakers
  • Datum: 15 jul 2019

Aanmelden e-mail nieuwsbrief

ZorgKrant.nl is een initiatief van de stichting Care Net Holland!