Goedemiddag, welkom bij ZorgKrant.nl

 ZorgKrant.nl omvat nieuws en wetenswaardigheden m.b.t. de Nederlandse zorgsector. ZorgKrant.nl is een onafhankelijk initiatief van de stichting Care Net Holland (CNH).


Laatste nieuws ...

Zorggroep Meander is gevraagd om de zorgactiviteiten ten behoeve van de cliënten van St. Franciscus voort te zetten. De Stichting R.K. Ouderenzorg St. Franciscus in Veendam werd op dinsdag 9 juli 2019 door de rechtbank Noord-Nederland in staat van faillissement verklaard.

“Zorggroep Meander heeft aangegeven deze zorg te kunnen, en willen, bieden,” geeft Peter Drenth, directeur Bedrijfsvoering bij Zorggroep Meander, aan. “We zijn dankbaar dat we op deze manier kunnen helpen. St. Franciscus heeft een grote rol gespeeld in de levens van veel Veendammers en mensen uit de regio.”

Het gaat om ongeveer 60 cliënten die intramuraal of extramuraal zorg krijgen.  Zorggroep Meander gaat, waar nodig samen met medewerkers van St. Franciscus, de komende twee weken in gesprek met cliënten om te kijken hoe ze de zorg voor hen het beste kunnen inrichten en welke woonomgeving daar het beste bij past. Het staat cliënten volledig vrij de zorg voort te zetten bij een andere zorgverlener als ze dat liever willen.

In ieder geval zorgt Zorggroep Meander voor een warm welkom voor de nieuwe cliënten. “Voor cliënten is het ingrijpend om op deze manier over te moeten stappen van zorg. Ook voor medewerkers is deze situatie ingrijpend. We vertrouwen erop dat we de overgang van zorg zo snel en soepel mogelijk kunnen laten verlopen.” Er wordt naar gestreefd om de zorgverlening grotendeels in Huize St. Franciscus en ten dele op hun andere locaties te continueren.


Tags bij dit artikel:


Artikelen met gelijksoortige tags:


Gegevens bij dit artikel:

  • Fotograaf of fotobureau: : INGImages
  • Bron bij dit artikel: : Hannah Ellens / Zorggroep Meander
  • Wat is de URL bij deze bron?: Website bezoeken
  • Originele titel: Zorggroep Meander neemt zorg St. Franciscus over
  • Doelgroep: Zorgprofessionals, Beleidsmakers
  • Datum: 16 jul 2019

Aanmelden e-mail nieuwsbrief

ZorgKrant.nl is een initiatief van de stichting Care Net Holland!