Goedemiddag, welkom bij ZorgKrant.nl

 ZorgKrant.nl omvat nieuws en wetenswaardigheden m.b.t. de Nederlandse zorgsector. ZorgKrant.nl is een onafhankelijk initiatief van de stichting Care Net Holland (CNH).


Laatste nieuws ...

De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd heeft de last onder dwangsom bij Juzt beëindigd. De jeugdzorgaanbieder kreeg deze opgelegd omdat zij eerder niet aan de aanwijzing kon voldoen. Deze aanwijzing had als doel om de tekortkomingen in de jeugdhulp van Juzt op te lossen. Bij een van die zorglocaties zag de inspectie dat de kwaliteit van de leefomgeving nog steeds onvoldoende was. Door een verhuizing naar een betere locatie zijn deze tekortkomingen opgelost. Daarom kan de last onder dwangsom worden beëindigd.

Wat was er aan de hand?
Juzt is een jeugdhulpaanbieder met verschillende vormen van jeugdhulp. Er zijn meerdere locaties, met name in Zeeland en West-Brabant.

In mei legde de inspectie Juzt een aanwijzing op, omdat er structurele tekortkomingen waren in de jeugdhulp op locatie Lievenshove. Om aan de aanwijzing te voldoen, werd een deel van de jeugdigen naar een leefgroep op locatie Laanzicht verhuisd. Op 4 juni bezocht de inspectie deze leefgroep en constateerde dat nog steeds niet werd voldaan aan belangrijke voorwaarden ten aanzien van het leefklimaat. Op 27 juni 2019 zijn de jeugdigen van deze groep verhuisd naar een ander pand op de locatie Laanzicht.

De inspectie heeft dit pand bezocht op 4 juli 2019 en geconstateerd dat het pand schoon en onderhouden is. Jeugdigen hebben een eigen slaapkamer met voldoende ruimte om persoonlijke bezittingen op te ruimen. De kamers kunnen door de jeugdigen op een persoonlijke manier ingericht worden. Er is een apart kantoor en een aparte slaapkamer voor het personeel. In het pand is verder een woonkamer, een wasruimte en een keuken waar jeugdigen gebruik van kunnen maken. Om het huis ligt een besloten, ruime tuin met gelegenheid om buiten te zitten en te spelen.

Hoe nu verder?
De inspectie zal de vorderingen op het gebied van kwaliteit van zorg op de verschillende locaties van Juzt blijven volgen vanuit het reguliere toezicht.

Documenten
Beëindiging last onder dwangsom Juzt


Tags bij dit artikel:


Artikelen met gelijksoortige tags:


Gegevens bij dit artikel:

  • Fotograaf of fotobureau: : INGImages
  • Bron bij dit artikel: : IGJ
  • Wat is de URL bij deze bron?: Website bezoeken
  • Originele titel: Last onder dwangsom Juzt beëindigd
  • Doelgroep: Zorgprofessionals, Beleidsmakers
  • Datum: 16 jul 2019

Aanmelden e-mail nieuwsbrief

ZorgKrant.nl is een initiatief van de stichting Care Net Holland!