Goedemiddag, welkom bij ZorgKrant.nl

 ZorgKrant.nl omvat nieuws en wetenswaardigheden m.b.t. de Nederlandse zorgsector. ZorgKrant.nl is een onafhankelijk initiatief van de stichting Care Net Holland (CNH).


Laatste nieuws ...

 

Het ministerie van VWS stelt nog eens drie jaar geld beschikbaar voor Mijnkwaliteitvanleven.nl.  Daarmee is geregeld dat mensen met een chronische aandoening, ouderen en hun mantelzorgers kosteloos kunnen beschikken over een hulpmiddel voor het voeren van eigen regie. Daarnaast levert Mijnkwaliteitvanleven.nl ook een belangrijke bijdrage aan de monitor Monitorlangerthuis.nl. De subsidie komt uit het programma Langer Thuis van VWS.

Wat is Mijnkwaliteitvanleven.nl?
Mijnkwaliteitvanleven.nl vergroot de regie en zelfstandigheid van mensen door ze te helpen hun situatie in beeld te brengen. Daarvoor vullen zij een online vragenlijst in die ingaat op verschillende levensgebieden. Met Mijnkwaliteitvanleven.nl laten mensen zien op welke levensgebieden de aanwezige hulp of ondersteuning voldoende is (gaat goed) en op welke gebieden mensen verbetermogelijkheden zien of juist geen oplossingen voor ogen hebben (kan beter).  Mensen geven zo aan wat de belangrijkste reden is of redenen zijn waarom zij niet over passende hulp of hulpmiddelen beschikken. Met het persoonlijk overzicht dat deelnemers na het invullen per mail ontvangen, gaan zij goed voorbereid het gesprek aan met zorgverleners. De vragenlijst is er voor iedereen: mensen met een chronische ziekte of beperking, ouderen, mantelzorgers en mensen die nadenken over een gezonde leefstijl.

De uitkomsten op landelijk en lokaal niveau bieden aan beleidsmakers in de zorg informatie over wat goed gaat en wat beter kan. Mijnkwaliteitvanleven.nl laat door de tijd heen zien wat mensen nodig hebben en belangrijk vinden om te leven op een manier die bij ze past. Hoe gaat het met mensen in het dagelijks leven? Hoe ervaren zij hun gezondheid? Hoe waarderen mensen hun omgeving daarbij? Hoe waarderen mensen hun zorg daarbij?

Mijnkwaliteitvanleven.nl is een initiatief van Patiëntenfederatie Nederland in samenwerking met MantelzorgNL, Per Saldo, Zorgbelang, KBO-PCOB, NOOM en Ieder(in).


Tags bij dit artikel:


Artikelen met gelijksoortige tags:


Gegevens bij dit artikel:

  • Fotograaf of fotobureau: : INGImages
  • Bron bij dit artikel: : Patiëntenfederatie Nederland
  • Wat is de URL bij deze bron?: Website bezoeken
  • Originele titel: Voortgang Mijnkwaliteitvanleven.nl voor drie jaar zeker
  • Doelgroep: Zorgprofessionals, Beleidsmakers, Mantelzorgers, Studenten
  • Datum: 17 jul 2019

Aanmelden e-mail nieuwsbrief

ZorgKrant.nl is een initiatief van de stichting Care Net Holland!