Goedemorgen, welkom bij ZorgKrant.nl

 ZorgKrant.nl omvat nieuws en wetenswaardigheden m.b.t. de Nederlandse zorgsector. ZorgKrant.nl is een onafhankelijk initiatief van de stichting Care Net Holland (CNH).


Laatste nieuws ...

De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd heeft de curatoren van MC IJsselmeerziekenhuizen B.V. een last onder dwangsom opgelegd. De curatoren hebben informatie die door de inspectie is gevorderd niet verstrekt. De last onder dwangsom bedraagt 5.000 euro per dag, met een maximum van 50.000 euro.

De inspectie onderzoekt of er gebruik is gemaakt van onbehoorlijke financiële constructies bij MC IJsselmeerziekenhuizen. Het faillissement van het ziekenhuis is de aanleiding van dit onderzoek. Om het onderzoek goed uit te kunnen voeren, heeft de inspectie informatie nodig. De inspectie mag zulke informatie opvragen en desnoods vorderen. Dat laatste betekent dat de curatoren verplicht zijn om de gevraagde gegevens te verstrekken.

De curatoren hebben laten weten niet mee te zullen werken aan de vordering. Daarom legt de inspectie een last onder dwangsom op.

Documenten
MC IJsselmeerziekenhuizen Lelystad september 2019 en reactie


Tags bij dit artikel:


Artikelen met gelijksoortige tags:


Gegevens bij dit artikel:

  • Fotograaf of fotobureau: : INGImages
  • Bron bij dit artikel: : IGJ
  • Wat is de URL bij deze bron?: Website bezoeken
  • Originele titel: Last onder dwangsom voor curatoren MC IJsselmeerziekenhuizen B.V.
  • Doelgroep: Zorgprofessionals, Beleidsmakers
  • Datum: 12 sep 2019

Aanmelden e-mail nieuwsbrief

ZorgKrant.nl is een initiatief van de stichting Care Net Holland!