Goedemiddag, welkom bij ZorgKrant.nl

 ZorgKrant.nl omvat nieuws en wetenswaardigheden m.b.t. de Nederlandse zorgsector. ZorgKrant.nl is een onafhankelijk initiatief van de stichting Care Net Holland (CNH).


Laatste nieuws ...

De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd heeft de last onder dwangsom bij Naborgh beëindigd. De thuiszorgaanbieder kreeg deze opgelegd omdat zij eerder niet aan de aanwijzing kon voldoen. Deze aanwijzing had als doel om de cliënten van Naborgh voor 11 oktober 2019 op een zorgvuldige wijze over te dragen aan een andere zorgaanbieder. Na onderzoek is gebleken dat de overdracht van cliënten door Thuiszorg Naborgh aan een andere zorgaanbieder inmiddels is gerealiseerd. Daarom kan de last onder dwangsom worden beëindigd.

Wat was er aan de hand?
De thuiszorgaanbieder moest uiterlijk op 11 oktober 2019 vóór 17:00 alle cliënten, met hun cliëntendossier, overdragen aan een andere thuiszorgaanbieder die voldoet aan de eisen om goede zorg te verlenen. Thuiszorg Naborgh mag geen nieuwe cliënten in zorg nemen en mag pas weer zorg verlenen wanneer de inspectie heeft vastgesteld dat zij voldoet aan de eisen om goede zorg te verlenen. Na toetsing bleek dat Thuiszorg Naborgh niet op alle onderdelen heeft voldaan aan de aanwijzing. Zo zag en hoorde de inspectie dat Thuiszorg Naborgh op het moment van het aflopen van de aanwijzing nog steeds zorg verleende en nog niet alle cliënten had overgedragen. Inmiddels zijn alsnog alle cliënten overgedragen.

Hoe nu verder?
Thuiszorgorganisatie Naborgh heeft geen cliënten meer in zorg. De zorgaanbieder mag pas weer zorg verlenen wanneer de inspectie heeft vastgesteld dat zij voldoet aan de eisen om goede zorg te verlenen. De inspectie weet naar welke zorgorganisaties de cliënten zijn overgedragen en blijft toezien op de kwaliteit van zorg bij die betreffende thuiszorgorganisaties.

Documenten
Beëindiging last onder dwangsom Thuiszorg Naborgh B.V. Rotterdam oktober 2019
Thuiszorg Naborgh B.V. Rotterdam oktober 2019


Tags bij dit artikel:


Artikelen met gelijksoortige tags:


Gegevens bij dit artikel:

  • Fotograaf of fotobureau: : INGImages
  • Bron bij dit artikel: : IGJ
  • Wat is de URL bij deze bron?: Website bezoeken
  • Originele titel: Last onder dwangsom Naborgh beëindigd
  • Doelgroep: Zorgprofessionals, Beleidsmakers
  • Datum: 05 nov 2019

Aanmelden e-mail nieuwsbrief

ZorgKrant.nl is een initiatief van de stichting Care Net Holland!