Goedenacht, welkom bij ZorgKrant.nl

 ZorgKrant.nl omvat nieuws en wetenswaardigheden m.b.t. de Nederlandse zorgsector. ZorgKrant.nl is een onafhankelijk initiatief van de stichting Care Net Holland (CNH).


Laatste nieuws ...

De Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) betreurt het dat Actiz haar leden in een artikel in Zorgvisie een verkeerde voorstelling van zaken geeft. De NZa is samen met een grote groep uit de verpleeghuiszorg druk met de doorontwikkeling van de bekostiging. Die wordt transparanter en passend bij de praktijk.

Door de komst van het kwaliteitskader en de sterk groeiende uitgaven in de verpleeghuiszorg is een stap naar een betere en toekomstbestendige bekostiging dringend nodig. Met de nieuwe bekostiging willen we recht doen aan de verschillende omstandigheden in het land. De best presterende aanbieders zijn de norm (en niet de goedkoopste). 

We betrekken de sector daarom zeer nauw bij het ontwikkelen van deze nieuwe bekostiging. Vanaf het begin laten we diverse groepen meebeslissen, waaronder tientallen verpleeghuiszorgaanbieders, maar ook vertegenwoordigers van de cliënt en zorgkantoren.

We zijn blij met de honderden verpleeghuizen die al gestart zijn met de data-uitvraag. Met dank aan deze verpleeghuizen komen wij met de sector tot heldere inzichten en zorgen we er samen voor dat ieder verpleeghuis, ongeacht omstandigheden, zorg kan leveren volgens het kwaliteitskader. Voor meer informatie over de nieuwe bekostiging voor de verpleeghuiszorg, bekijk onze informatiepagina.


Tags bij dit artikel:


Artikelen met gelijksoortige tags:


Gegevens bij dit artikel:

  • Fotograaf of fotobureau: : INGImages
  • Bron bij dit artikel: : NZa
  • Wat is de URL bij deze bron?: Website bezoeken
  • Originele titel: Praktijk nauw betrokken bij doorontwikkeling verpleeghuiszorg
  • Doelgroep: Zorgprofessionals, Beleidsmakers
  • Datum: 06 nov 2019

Aanmelden e-mail nieuwsbrief

ZorgKrant.nl is een initiatief van de stichting Care Net Holland!