Goedemorgen, welkom bij ZorgKrant.nl

 ZorgKrant.nl omvat nieuws en wetenswaardigheden m.b.t. de Nederlandse zorgsector. ZorgKrant.nl is een onafhankelijk initiatief van de stichting Care Net Holland (CNH).


Laatste nieuws ...

In een brief aan de Vereniging Nederlandse Gemeenten (VNG) roept GGZ Nederland namens de aanbieders van jeugd-ggz gemeenten op om eerlijke tarieven te hanteren. Reële, kostendekkende tarieven zijn nodig om de kwaliteit en continuïteit van de jeugd-ggz te borgen.

Noodklok
Jaar op jaar kampen leden van GGZ Nederland met tekortschietende tarieven voor hun gespecialiseerde zorg. Aanbieders van jeugd-ggz hebben tekorten waar mogelijk veelal opgevangen met middelen uit reserves. Deze reserves raken nu uitgeput.
 
Rechter: zichtbaar en volledig indexeren van tarieven
Discussies over te lage tarieven hebben in de afgelopen jaren helaas herhaaldelijk tot rechtszaken geleid. De voorzieningenrechter stelde onlangs vast dat tien gemeenten de jaarlijkse indexering zichtbaar en volledig mee moeten nemen in de tarieven. Die indexering betreft de overheidsbijdrage in de arbeidskostenontwikkeling. In de praktijk blijken gemeenten de indexering niet of slechts gedeeltelijk door te geven, terwijl de VNG de afspraken hierover in het Hoofdlijnenakkoord GGZ wel heeft ondertekend.
 
Goede zorg voor jeugdigen
Om goede zorg aan deze kwetsbare groep jeugdigen te kunnen blijven verlenen, wijst GGZ Nederland gemeenten daarom op hun verantwoordelijkheid om eerlijke tarieven voor jeugd-ggz te hanteren. Met de recente uitspraak van de voorzieningenrechter is die verantwoordelijkheid van gemeenten nog eens bekrachtigd.


Tags bij dit artikel:


Artikelen met gelijksoortige tags:


Gegevens bij dit artikel:

  • Fotograaf of fotobureau: : INGImages
  • Bron bij dit artikel: : GGZ Nederland
  • Wat is de URL bij deze bron?: Website bezoeken
  • Originele titel: GGZ Nederland geeft een stevig signaal af aan gemeenten over te lage jeugd-ggz
  • Doelgroep: Zorgprofessionals, Beleidsmakers
  • Datum: 07 nov 2019

Aanmelden e-mail nieuwsbrief

ZorgKrant.nl is een initiatief van de stichting Care Net Holland!