Goedenavond, welkom bij ZorgKrant.nl

 ZorgKrant.nl omvat nieuws en wetenswaardigheden m.b.t. de Nederlandse zorgsector. ZorgKrant.nl is een onafhankelijk initiatief van de stichting Care Net Holland (CNH).


Laatste nieuws ...

De onderzoeksgroep van prof. Eelco de Koning heeft als partner 1,2 miljoen euro toegewezen gekregen voor twee Horizon2020-projecten. Het gaat om onderzoeken op het gebied van nieuwe celvervangingstherapie bij diabetes mellitus.

Het eerste project genaamd ISLET wordt geleid door de universiteit van Kopenhangen. Het LUMC is een belangrijke partner binnen ISLET. Dit samenwerkingsverband tussen vooraanstaande Europese onderzoekers krijgt in vijf jaar tijd 8 miljoen euro om geavanceerde stamcelproducten te ontwikkelen. Het is de bedoeling dat deze straks gebruikt kunnen worden voor klinisch onderzoek bij diabetes type 1. Vanwege het eilandjestransplantatie-programma is er in het LUMC veel kennis aanwezig over transplantatie van insulineproducerende cellen en het maken van celproducten in speciale laboratoria (cleanrooms).

Meer weten over de behandeling van diabetes met regeneratieve geneeskunde? Kijk op rg.lumc.nl. 

ESPACE
ESPACE is een consortium dat is gericht op het in kaart brengen van alle typen diabetes type 1 van de menselijke alvleesklier. Het is een van de zes consortia in Europa die bijdraagt aan de fundamenten van de Human Cell Atlas (HCA). De onderzoeksgroep van Eelco de Koning heeft in het verleden al in detail menselijke eilandjescellen onderzocht en hierover gepubliceerd.


Tags bij dit artikel:


Artikelen met gelijksoortige tags:


Gegevens bij dit artikel:

  • Fotograaf of fotobureau: : INGImages
  • Bron bij dit artikel: : LUMC
  • Wat is de URL bij deze bron?: Website bezoeken
  • Originele titel: 1,2 miljoen euro voor celvervangingstherapie bij diabetes
  • Doelgroep: Zorgprofessionals, Studenten
  • Datum: 02 jan 2020

Aanmelden e-mail nieuwsbrief

ZorgKrant.nl is een initiatief van de stichting Care Net Holland!