Goedenacht, welkom bij ZorgKrant.nl

 ZorgKrant.nl omvat nieuws en wetenswaardigheden m.b.t. de Nederlandse zorgsector. ZorgKrant.nl is een onafhankelijk initiatief van de stichting Care Net Holland (CNH).


Laatste nieuws ...

Het Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ) heeft de beleidsregels voor de indicatiestelling 2020 voor de Wet langdurige zorg (Wlz) vastgesteld en gepubliceerd. In de Wlz-beleidsregels is nu de grondslag ‘psychische stoornis’ opgenomen. Cliënten met die grondslag kunnen de zorg vanaf 2021 uit Wlz ontvangen.

Belangrijkste wijziging
De beleidsregels vormen de leidraad waarmee het CIZ de cliënten indiceert. De belangrijkste wijziging voor de Verpleging en Verzorging in de CIZ Beleidsregels indicatiestelling Wlz 2020 is het opnemen van de grondslag ‘psychische stoornis’. Met ingang van 2020 is de Wlz gewijzigd. Cliënten vanaf 18 jaar met de grondslag ‘psychische stoornis’ kunnen vanaf 2021 ook zorg ontvangen uit de Wlz met een onbeperkte indicatieduur. De indicatiestelling kan al per 2020 plaatsvinden. Dit is op diverse plekken in de CIZ-beleidsegels verwerkt.

Daarnaast is de leesbaarheid van de CIZ-beleidsregels verbeterd.

Subsidieregelingen
Het CIZ publiceert ook de Beleidsregels indicatiestelling Tijdelijke subsidieregeling extramurale behandeling 2020 en de Beleidsregels indicatiestelling Subsidieregeling ADL-assistentie 2020. Deze beleidsregels zijn ook beschikbaar op ciz.nl. 

Lees meer in het CIZ-bericht 'Beleidsregels 2020 bekend'


Tags bij dit artikel:


Artikelen met gelijksoortige tags:


Gegevens bij dit artikel:

  • Fotograaf of fotobureau: : INGImages
  • Bron bij dit artikel: : ActiZ
  • Wat is de URL bij deze bron?: Website bezoeken
  • Originele titel: CIZ beleidsregels Wlz 2020 bekend
  • Doelgroep: Zorgprofessionals, Beleidsmakers
  • Datum: 08 jan 2020

Aanmelden e-mail nieuwsbrief

ZorgKrant.nl is een initiatief van de stichting Care Net Holland!