Goedemorgen, welkom bij ZorgKrant.nl

 ZorgKrant.nl omvat nieuws en wetenswaardigheden m.b.t. de Nederlandse zorgsector. ZorgKrant.nl is een onafhankelijk initiatief van de stichting Care Net Holland (CNH).


Laatste nieuws ...

De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd heeft Stichting KC Klinieken in Almere een aanwijzing gegeven. Deze praktijk voor kaakchirurgie moet onmiddellijk een vergunning aanvragen voor het gebruik van het röntgentoestel bij de behandelingen. Daarnaast zijn er nog 17 tekortkomingen die binnen drie maanden moeten zijn hersteld. 

Wat is er aan de hand?
De inspectie heeft bij Stichting KC Klinieken al in februari 2018 19 tekortkomingen geconstateerd. Ondanks herhaalde inspectiebezoeken is er nauwelijks iets verbeterd. De overige 18 tekortkomingen zijn op meerdere terreinen, onder andere op professionaliteit, kwaliteit en veiligheid, infectiepreventie en medische technologie.

Belangrijk kritiekpunt is het röntgentoestel waar Stichting KC Klinieken gebruik van maakt. Voor dit type toestel ontbreekt de wettelijk vereiste vergunning. Stichting KC Klinieken mag het röntgentoestel pas weer gebruiken als de vereiste vergunning is verkregen.

Daarnaast krijgt de praktijk voor kaakchirurgie uit Almere drie maanden de tijd om de overige 17 tekortkomingen te herstellen. Zo moet er onder andere in de dossiers beter worden aangegeven waarom het röntgentoestel wordt gebruikt, moeten voldoende medewerkers geschoold worden voor het steriliseren, en moet er een systeem komen waarin complicaties worden vastgelegd en besproken.

Hoe nu verder?
Als Stichting KC Klinieken voor 17 maart niet aan deze aanwijzing voldoet, kan de inspectie een last onder bestuursdwang of een last onder dwangsom opleggen.

Inspectie rapporten
Aanwijzing KC Klinieken Almere januari 2020
KC Klinieken Almere januari 2020


Tags bij dit artikel:


Artikelen met gelijksoortige tags:


Gegevens bij dit artikel:

  • Fotograaf of fotobureau: : INGImages
  • Bron bij dit artikel: : IGJ
  • Wat is de URL bij deze bron?: Website bezoeken
  • Originele titel: Aanwijzing voor Stichting KC Klinieken in Almere
  • Doelgroep: Zorgprofessionals, Beleidsmakers
  • Datum: 08 jan 2020

Aanmelden e-mail nieuwsbrief

ZorgKrant.nl is een initiatief van de stichting Care Net Holland!