Goedenavond, welkom bij ZorgKrant.nl

 ZorgKrant.nl omvat nieuws en wetenswaardigheden m.b.t. de Nederlandse zorgsector. ZorgKrant.nl is een onafhankelijk initiatief van de stichting Care Net Holland (CNH).


Laatste nieuws ...

Dit weekend zijn op een aantal plaatsen, met name in Brabant en delen van Limburg, veel nieuwe besmettingen van het coronavirus (of verdenkingen daarop) binnen verpleeghuislocaties gevonden. ActiZ erkent en steunt de noodzaak om deze locaties te sluiten voor bezoek van buiten om verdere besmetting te voorkomen. Zeker bij kwetsbare ouderen moeten we voorzichtig zijn. Eerder deze week riep het kabinet al op om contact met kwetsbare groepen te beperken. 

In de praktijk blijkt het moeilijk om het eerdere advies voor verpleeghuizen van een beperking van één bezoeker per dag per cliënt te handhaven. Dit legt gegeven de omstandigheden een onevenredig beslag op de tijd van de medewerkers en dat is niet wenselijk. We vragen begrip voor deze maatregelen die helaas niet te voorkomen zijn. We realiseren ons de impact hiervan op bewoners, familie en naasten.

  • Elke organisatie informeert zelf haar omgeving over de precieze maatregelen die daar noodzakelijk zijn.
  • Binnen de locaties die gesloten worden voor extern bezoek, zullen zorgorganisaties zo goed mogelijk proberen om het verlies van contact met de buitenwereld te compenseren door andere vormen van contact en/of activiteiten aan te bieden.

Op dit moment speelt deze situatie met name in Brabant en delen van Limburg. Het ligt voor de hand deze gedragslijn ook landelijk te volgen. Hierover loopt momenteel overleg met zowel de landelijke RIVM als het RIVM.


Volg het laatste nieuws via www.actiz.nl/corona


Tags bij dit artikel:


Artikelen met gelijksoortige tags:


Gegevens bij dit artikel:

  • Fotograaf of fotobureau: : INGImages
  • Bron bij dit artikel: : ActiZ
  • Wat is de URL bij deze bron?: Website bezoeken
  • Originele titel: Verpleeghuizen met besmettingen sluiten voor bezoek
  • Doelgroep: Zorgprofessionals, Beleidsmakers, Mantelzorgers, Studenten
  • Datum: 16 mrt 2020

Aanmelden e-mail nieuwsbrief

ZorgKrant.nl is een initiatief van de stichting Care Net Holland!