Goedemiddag, welkom bij ZorgKrant.nl

 ZorgKrant.nl omvat nieuws en wetenswaardigheden m.b.t. de Nederlandse zorgsector. ZorgKrant.nl is een onafhankelijk initiatief van de stichting Care Net Holland (CNH).


Laatste nieuws ...

De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd heeft zowel Zuster Norma Het Witte Huis als Zuster Norma Johan de Witt, twee organisaties voor kleinschalige ouderenzorg in Dordrecht, een last onder dwangsom opgelegd. Zuster Norma voldoet niet volledig aan een eerder opgelegde aanwijzing. De inspectie houdt zorgen over de kwaliteit van de zorg.

Wat is er aan de hand
De inspectie gaf beide locaties van Zuster Norma in juli 2019 een aanwijzing omdat de kwaliteit van de geboden zorg in het geding was. Een aanwijzing is een bestuursrechtelijke maatregel waarmee de inspectie een zorgaanbieder verplicht om de zorg te verbeteren.

Uiterlijk binnen zes maanden moest de organisatie de tekortkomingen wegnemen op de thema’s waar de inspectie op let: ‘persoonsgerichte zorg’, ‘deskundige zorgverlener’ en ‘sturen op kwaliteit en veiligheid’.

De inspectie stelt vast dat Zuster Norma verbeteringen realiseerde. Omdat de inspectie die verbeteringen ziet, mag Zuster Norma wel weer cliënten aannemen op beide locaties. Toch voldoet Zuster Norma nog niet aan alle normen. Het gaat daarbij om de normen die betrekking hebben op de inzet en deskundigheid van zorgverleners, het methodisch werken, de verslaglegging en het sturen op kwaliteit en veiligheid.

Om te zorgen dat Zuster Norma alsnog aan de aanwijzing voldoet, legt de inspectie een last onder dwangsom op.

Hoe nu verder
Voor elke week dat Zuster Norma de genoemde tekortkoming niet heeft weggenomen, is zij per locatie een geldbedrag (dwangsom) van €5.000,- verschuldigd. Het maximumbedrag aan mogelijk te verbeuren dwangsommen is per locatie in totaal €15.000,-. Er geldt een zogeheten begunstigingstermijn van vier maanden voor de verbeteringen die Zuster Norma moet doorvoeren. Dat betekent dat er geen dwangsom wordt geïnd als Zuster Norma binnen deze periode voldoet aan de normen. De begunstigingstermijn loopt af op 10 juli 2020.

Documenten
Zuster Norma Het Witte Huis Dordrecht last onder dwangsom maart 2020
Zuster Norma Het Witte Huis Dordrecht wijziging in aanwijzing maart 2020
Zuster Norma Johan de Wittstraat Dordrecht wijziging in aanwijzing maart 2020
Zuster Norma Johan de Wittstraat Dordrecht last onder dwangsom maart 2020
Zuster Norma Het Witte Huis Dordrecht brief januari 2020
Zuster Norma Johan de Wittstraat Dordrecht januari 2020 


Tags bij dit artikel:


Artikelen met gelijksoortige tags:


Gegevens bij dit artikel:

  • Fotograaf of fotobureau: : INGImages
  • Bron bij dit artikel: : IGJ
  • Wat is de URL bij deze bron?: Website bezoeken
  • Originele titel: Last onder dwangsom voor Zuster Norma Het Witte Huis en Zuster Norma Johan de Witt
  • Doelgroep: Zorgprofessionals, Beleidsmakers
  • Datum: 16 mrt 2020

Aanmelden e-mail nieuwsbrief

ZorgKrant.nl is een initiatief van de stichting Care Net Holland!