Goedemiddag, welkom bij ZorgKrant.nl

 ZorgKrant.nl omvat nieuws en wetenswaardigheden m.b.t. de Nederlandse zorgsector. ZorgKrant.nl is een onafhankelijk initiatief van de stichting Care Net Holland (CNH).


Laatste nieuws ...

De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd heeft Pro Juventus een aanwijzing gegeven. Pro Juventus biedt geestelijke gezondheidszorg in ambulante setting aan kinderen en volwassenen. De inspectie heeft bij de zorgaanbieder gebrek aan sturing, toenemend uitval van personeel en financiële problemen geconstateerd. Dit alles leidt tot potentiele risico’s voor de continuïteit en veiligheid van cliëntenzorg. Daarom krijgt Pro Juventus een aanwijzing. Inmiddels is het faillissement van Pro Juventus uitgesproken. Dit heeft geen invloed op de aanwijzing.

Wat is er aan de hand?
De inspectie concludeert dat de zorg binnen Pro Juventus niet voldoet aan de normen voor goede zorg. De bestuurder, de raad van toezicht en de OR maken zich allen zorgen over de continuïteit van zorg. De bestuurder weet niet welke cliënten op dit moment welke zorg nodig hebben. Tegelijk hebben cliënten nog geen nieuwe behandelaar na het vertrek van hun voormalig behandelaar of door uitval van hun behandelaar. De nog aanwezige medewerkers raken steeds meer belast doordat zij de behandeling van cliënten van vertrokken collega’s moeten overnemen.

Daarnaast is op bestuurlijk niveau onvoldoende zicht en sturing op de kwaliteit en veiligheid van de zorgverlening en jeugdhulp. Tot slot is er sprake van financiële problemen waarvoor de bestuurder al langere tijd probeert een oplossing te vinden. De inspectie ziet dat het personeel dat momenteel voor Pro Juventus werkt, betrokken en met hart voor de cliënten hun taken zo goed mogelijk probeert uit te voeren. De inspectie heeft niet het vertrouwen dat het bestuur van Pro Juventus de actuele organisatorische en financiële problemen slagvaardig aanpakt.

Dit moet Pro Juventus doen
Pro Juventus moet zorgen dat binnen 14 dagen alle cliënten een regiebehandelaar hebben. Pro Juventus heeft zes weken de tijd om te zorgen voor systematische verbetering van de kwaliteit van zorg. De zorgaanbieder is verder verantwoordelijk voor de continuïteit van zorgverlening aan alle cliënten.

Hoe nu verder?
De inspectie volgt de naleving van de aanwijzing nauwlettend. Als Pro Juventus niet binnen de termijn aan de aanwijzing voldoet, kan de inspectie een last onder dwangsom of een last onder bestuursdwang opleggen.

Documenten
Pro Juventus Wijhe maart 2020


Tags bij dit artikel:


Artikelen met gelijksoortige tags:


Gegevens bij dit artikel:

  • Fotograaf of fotobureau: : INGImages
  • Bron bij dit artikel: : IGJ
  • Wat is de URL bij deze bron?: Website bezoeken
  • Originele titel: Aanwijzing voor Pro Juventus
  • Doelgroep: Zorgprofessionals, Beleidsmakers
  • Datum: 16 mrt 2020

Aanmelden e-mail nieuwsbrief

ZorgKrant.nl is een initiatief van de stichting Care Net Holland!