Goedenacht, welkom bij ZorgKrant.nl

 ZorgKrant.nl omvat nieuws en wetenswaardigheden m.b.t. de Nederlandse zorgsector. ZorgKrant.nl is een onafhankelijk initiatief van de stichting Care Net Holland (CNH).


Laatste nieuws ...

Vakbonden CNV Zorg & Welzijn en FNV Zorg en Welzijn hebben met werkgeversorganisatie Ambulancezorg Nederland (AZN) een onderhandelaarsakkoord bereikt over een nieuwe cao voor de ambulancesector.

Marco Dons, bestuurder arbeidsvoorwaarden CNV: “Medewerkers in de sector ambulancezorg zijn van cruciaal belang en verdienen juist nu een goede cao met duidelijkheid en zekerheid voor nu en in de toekomst.”
 
De belangrijkste afspraken binnen het akkoord zijn een salarisverhoging gelijk aan de cao-ziekenhuizen: 5% per 1 januari 2020 en 3% per 1 januari 2021. Daarnaast krijgen medewerkers een eenmalige bruto uitkering van € 1200 (naar rato) over 2019. Andere onderwerpen waarover goede afspraken zijn gemaakt zijn de onregelmatigheidstoeslag en functiewaardering.

De mentale en fysieke belasting die het werk in de ambulancezorg sector met zich meebrengt is groot. Daarom bevat het akkoord tevens afspraken over een vitaliteitspact, spaarverlofregeling en een regeling in het kader van het pensioenakkoord.

Han Noten, voorzitter AZN: “Met dit akkoord willen we als cao-partijen blijk geven van onze waardering voor de inzet en betrokkenheid van alle medewerkers in de ambulancezorg”.

Het onderhandelaarsakkoord wordt de komende weken met positief advies voorgelegd aan de achterban van de vakbonden en de leden van AZN. Bij een positief resultaat van deze raadplegingen is de nieuwe cao ambulancezorg een feit.
Over de cao

De cao ambulancezorg geldt voor meer dan 6000 ambulancemedewerkers van de 25 Regionale Ambulancevoorzieningen (RAV’s) in Nederland. De nieuwe cao ambulancezorg heeft een looptijd van 1 januari 2020 tot 1 juli 2021.


Tags bij dit artikel:


Artikelen met gelijksoortige tags:


Gegevens bij dit artikel:

  • Fotograaf of fotobureau: : INGImages
  • Bron bij dit artikel: : CNV / Andre van der Vlugt
  • Wat is de URL bij deze bron?: Website bezoeken
  • Originele titel: Onderhandelaarsakkoord cao ambulancesector
  • Doelgroep: Zorgprofessionals, Beleidsmakers
  • Datum: 25 mei 2020

Aanmelden e-mail nieuwsbrief

ZorgKrant.nl is een initiatief van de stichting Care Net Holland!