Goedenacht, welkom bij ZorgKrant.nl

 ZorgKrant.nl omvat nieuws en wetenswaardigheden m.b.t. de Nederlandse zorgsector. ZorgKrant.nl is een onafhankelijk initiatief van de stichting Care Net Holland (CNH).


Laatste nieuws ...

Patiënten en cliënten van verpleeghuizen zijn blij met de nieuwe vrijere bezoekregeling voor bewoners van verpleeghuizen. Maar ze hebben nog wel vragen over de gang van zaken. Dat geldt ook voor mantelzorgers.

Dat blijkt uit een brief van Patientenfederatie Nederland en een groot aantal andere organisaties aan de Tweede Kamer. De briefschrijvers vragen aandacht voor een drietal punten. Allereerst willen ze dat de verruiming van de bezoekregels goed wordt geëvalueerd. Wat gaat goed, wie krijgt niet genoeg informatie over wat wel en niet kan? En is er wel voldoende aandacht voor de kwaliteit van leven van mensen? Kijken we niet teveel naar infectiepreventie in plaats van naar wat mensen nodig hebben en willen?

Ten tweede vragen ze aandacht voor mensen die wonen in een aanleunwoning, die op het terrein van een verpleeghuis ligt. Die bewoners leven redelijk zelfstandig, maar zijn wel gebonden aan de strenge bezoekregels van het verpleeghuis. Gaat dat wel goed, vragen de organisaties zich af.

Ten slotte vragen de organisaties aandacht voor de toekomst, mocht zich een tweede coronagolf aandienen. Houdt dan de kwaliteit van leven van verpleeghuisbewoners voor ogen als er nieuwe bezoekregels komen, is de boodschap. De Tweede Kamer spreekt volgende week over de verpleeghuiszorg.

Lees hier de brief aan de Tweede Kamer


Tags bij dit artikel:


Artikelen met gelijksoortige tags:


Gegevens bij dit artikel:

  • Naam auteur en/of bewerkt door: Patientenfederatie Nederland
  • Fotograaf of fotobureau: : INGImages
  • Bron bij dit artikel: : Patientenfederatie Nederland
  • Wat is de URL bij deze bron?: Website bezoeken
  • Originele titel: Patiënten en cliënten blij met verruiming bezoek verpleeghuizen, maar hebben nog veel vragen
  • Doelgroep: Zorgprofessionals, Beleidsmakers, Mantelzorgers
  • Datum: 29 mei 2020

Aanmelden e-mail nieuwsbrief

ZorgKrant.nl is een initiatief van de stichting Care Net Holland!