Goedemorgen, welkom bij ZorgKrant.nl

 ZorgKrant.nl omvat nieuws en wetenswaardigheden m.b.t. de Nederlandse zorgsector. ZorgKrant.nl is een onafhankelijk initiatief van de stichting Care Net Holland (CNH).


Laatste nieuws ...

Vorig jaar april hebben Laurentius Ziekenhuis Roermond en VieCuri Medisch Centrum Venlo/Venray besloten om te fuseren met als doel duurzaam behoud van kwalitatief hoogwaardige zorg voor patiënten in de regio Noord- en Midden-Limburg en betere zorg tegen lagere kosten. Met het eenzijdige besluit van Laurentius om de fusie af te blazen, vervliegen die gezamenlijke ambities.

Laurentius heeft het fusieplan aan de kant geschoven en zet in op een zelfstandig voortbestaan. VieCuri was - na jarenlange gezamenlijkheid - niet betrokken bij deze alternatieve planvorming en kent alleen de nu naar buiten gekomen conclusie. Door het besluit van Laurentius is de fusie van de baan. VieCuri betreurt dat besluit zeer.

VieCuri zal in het belang van patiënten en medewerkers vanuit eigen kracht onverminderd inzetten op continuïteit en versteviging van kwalitatief hoogwaardige, topklinische zorg in de regio Noord- en Midden-Limburg. Samen met zijn regiopartners Cohesie, De Zorggroep, Proteion, Vincent van Gogh en Ambulancezorg. De positieve resultaten van het ziekenhuis van de afgelopen jaren (hoge patiënt- en medewerkerstevredenheid, behalen kwaliteitskeurmerk JCI, uitbreiding topklinische zorg) staan recht overeind en zullen voortvarend worden voortgezet. Het ziekenhuis onderzoekt de komende maanden met vertrouwen alternatieven voor de fusie met Laurentius.


Tags bij dit artikel:


Artikelen met gelijksoortige tags:


Gegevens bij dit artikel:

  • Naam auteur en/of bewerkt door: VieCuri
  • Fotograaf of fotobureau: : INGImages
  • Bron bij dit artikel: : VieCuri
  • Wat is de URL bij deze bron?: Website bezoeken
  • Originele titel: VieCuri teleurgesteld over besluit Laurentius om fusie af te blazen
  • Doelgroep: Zorgprofessionals, Beleidsmakers
  • Datum: 30 jun 2020

Aanmelden e-mail nieuwsbrief

ZorgKrant.nl is een initiatief van de stichting Care Net Holland!