Goedenavond, welkom bij ZorgKrant.nl

 ZorgKrant.nl omvat nieuws en wetenswaardigheden m.b.t. de Nederlandse zorgsector. ZorgKrant.nl is een onafhankelijk initiatief van de stichting Care Net Holland (CNH).


Laatste nieuws ...

De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) heeft de aanwijzing aan Meditime bv (bekend als Hair Time Istanbul) gedeeltelijk beëindigd. Meditime voert in Capelle aan den IJssel haartransplantaties en andere (haar)behandelingen uit. De zorgaanbieder mag weer invasieve behandelingen, zoals haartransplantaties, uitvoeren.

Wat is er aan de hand?
Meditime kreeg in maart 2020 een aanwijzing. Dat is een maatregel waarmee de inspectie namens de minister een zorgaanbieder verplicht om de zorg te verbeteren. De inspectie formuleerde een lijst met in totaal 28 verbeterpunten voor Meditime, onder meer op het gebied van medicatieveiligheid, medische technologie, infectiepreventie en bevoegdheid behandelaar.

Meditime moest in ieder geval 18 tekortkomingen oplossen voor de kliniek weer invasieve behandelingen, zoals haartransplantaties, zou mogen uitvoeren. Meditime heeft dat gedaan. Daarmee voldoet de zorgaanbieder deels aan de voorwaarden uit de aanwijzing.

Hoe nu verder
De inspectie toetst de overige onderdelen uit de aanwijzing nog. Meditime heeft nog tot 21 juli 2020 om hieraan te voldoen. 

Documenten
Einde aanwijzing Meditime BV Capelle aan den IJssel


Tags bij dit artikel:


Artikelen met gelijksoortige tags:


Gegevens bij dit artikel:

  • Naam auteur en/of bewerkt door: IGJ
  • Fotograaf of fotobureau: : INGImages
  • Bron bij dit artikel: : IGJ
  • Wat is de URL bij deze bron?: Website bezoeken
  • Originele titel: Meditime bv (bekend als Hair Time Istanbul) voldoet deels aan aanwijzing, behandelbeperking opgeheven
  • Doelgroep: Zorgprofessionals, Beleidsmakers
  • Datum: 02 jul 2020

Aanmelden e-mail nieuwsbrief

ZorgKrant.nl is een initiatief van de stichting Care Net Holland!