Goedenacht, welkom bij ZorgKrant.nl

 ZorgKrant.nl omvat nieuws en wetenswaardigheden m.b.t. de Nederlandse zorgsector. ZorgKrant.nl is een onafhankelijk initiatief van de stichting Care Net Holland (CNH).


Laatste nieuws ...

Het Radboudumc Amalia kinderziekenhuis, de kindergeneeskunde van het Sengerema Hospital te Tanzania en Stichting Vrienden Sengerema Hospital zijn per 27 juli een samenwerkingsverband aangegaan. Binnen dit samenwerkingsverband gaan kinderartsen in opleiding uit het Radboudumc stage lopen in Sengerama.

In Tanzania is het document ondertekend door zuster Mariejose Voeten. Vandaag hebben in het Radboudumc Amalia kinderziekenhuis Bertine Lahuis, bestuursvoorzitter Radboudumc, en Kees Noordam, centrumleiding Amalia kinderziekenhuis, hun handtekening gezet. Milou van Ingen heeft het document namens Stichting Vrienden Sengerema Hospital ondertekend.

Stage in Sengerema voor kinderartsen in opleiding
Binnen dit samenwerkingsverband is er voor kinderartsen die worden opgeleid in het Radboudumc een maatschappelijke stage in Sengerema gecreëerd. Gedurende drie maanden doen zij medische ervaring op in een land met weinig medische middelen en een kwetsbare patiëntenpopulatie. De samenwerking heeft ook als doelstelling dat de twee ziekenhuizen hierin elkaar op afstand optimaal versterken.


Tags bij dit artikel:


Artikelen met gelijksoortige tags:


Gegevens bij dit artikel:

  • Naam auteur en/of bewerkt door: Radboudumc
  • Fotograaf of fotobureau: : INGImages
  • Bron bij dit artikel: : Radboudumc
  • Wat is de URL bij deze bron?: Website bezoeken
  • Originele titel: Radboudumc Amalia kinderziekenhuis en Sengerema Hospital Tanzania bundelen krachten
  • Doelgroep: Zorgprofessionals, Beleidsmakers
  • Datum: 28 jul 2020

Aanmelden e-mail nieuwsbrief

ZorgKrant.nl is een initiatief van de stichting Care Net Holland!