Goedemorgen, welkom bij ZorgKrant.nl

 ZorgKrant.nl omvat nieuws en wetenswaardigheden m.b.t. de Nederlandse zorgsector. ZorgKrant.nl is een onafhankelijk initiatief van de stichting Care Net Holland (CNH).


Laatste nieuws ...

Na een terugval in cliënten door de coronamaatregelen maakten vanaf mei en juni weer meer mensen gebruik van wijkverpleging. Toch werd deze zomer nog minder zorg geleverd dan in dezelfde periode vorig jaar. Dat blijkt uit een nieuwe analyse van de Nederlandse Zorgautoriteit van de gevolgen van corona-uitbraak voor de wijkverpleging.

Declaratiegegevens uit Vektis geven inzicht in landelijke ontwikkelingen binnen de wijkverpleging tot en met juni 2020. Hierin zien we dat de omzet en het aantal (nieuwe) cliënten is gedaald in april en weer toeneemt in mei en juni. Met cijfers van vier grote aanbieders kunnen we een indicatie geven van de ontwikkelingen tot halverwege augustus. Daaruit valt op te maken dat er weer meer uren zorg worden geleverd.

Grootste daling april
De totale uitgaven aan wijkverpleging zijn in april met 8% gedaald in vergelijking met april 2019. Het totale aantal cliënten in zorg is zowel in april als in mei lager dan in diezelfde maanden in 2019. Het aantal nieuwe cliënten is het meest gedaald, met 20% minder nieuwe cliënten in april 2020 dan in april 2019.


Tags bij dit artikel:


Artikelen met gelijksoortige tags:


Gegevens bij dit artikel:

  • Naam auteur en/of bewerkt door: NZa
  • Fotograaf of fotobureau: : INGImages
  • Bron bij dit artikel: : NZa
  • Wat is de URL bij deze bron?: Website bezoeken
  • Originele titel: Meer wijkverpleging na grootste terugval in april
  • Doelgroep: Zorgprofessionals, Mantelzorgers
  • Datum: 15 sep 2020

Aanmelden e-mail nieuwsbrief

ZorgKrant.nl is een initiatief van de stichting Care Net Holland!