Goedenavond, welkom bij ZorgKrant.nl

 ZorgKrant.nl omvat nieuws en wetenswaardigheden m.b.t. de Nederlandse zorgsector. ZorgKrant.nl is een onafhankelijk initiatief van de stichting Care Net Holland (CNH).


Laatste nieuws ...

Zorgverzekeraars presenteren visie op zorgstelsel en toekomstig beleid

De gezamenlijke zorgverzekeraars hebben hun visie op een toekomstbestendige zorg vastgesteld. Zij bieden de agenda ‘blijvend verzekerd van goede zorg’ aan als advies aan het nieuwe kabinet. In dit advies hebben zij ook hun ervaringen met de corona-pandemie van de afgelopen maanden verwerkt. 

NRC Handelsblad publiceerde op 14 september een interview met ZN-voorzitter Dirk Jan van den Berg naar aanleiding van de agenda. 

‘De coronacrisis heeft ons des te meer laten zien dat onze gezondheidszorg zich voortdurend dient aan te passen aan veranderende omstandigheden en antwoorden dient te vinden op nieuwe vragen. Het aanpassingsvermogen van onze gezondheidszorg staat of valt bij voldoende innovatie- en experimenteerruimte en de ruimte om van elkaar te leren.’ In het advies presenteren de gezamenlijk zorgverzekeraars hun ideeën voor die noodzakelijke vernieuwing op het gebied van: het zorgstelsel, preventie, ouderenzorg, de ggz en de inzet van zorgverleners. 


Tags bij dit artikel:


Artikelen met gelijksoortige tags:


Gegevens bij dit artikel:

  • Naam auteur en/of bewerkt door: Zorgverzekeraars Nederland
  • Fotograaf of fotobureau: : INGImages
  • Bron bij dit artikel: : Zorgverzekeraars Nederland
  • Wat is de URL bij deze bron?: Website bezoeken
  • Originele titel: Zorgverzekeraars presenteren visie op zorgstelsel en toekomstig beleid
  • Doelgroep: Zorgprofessionals, Beleidsmakers
  • Datum: 15 sep 2020

Aanmelden e-mail nieuwsbrief

ZorgKrant.nl is een initiatief van de stichting Care Net Holland!