Goedenavond, welkom bij ZorgKrant.nl

 ZorgKrant.nl omvat nieuws en wetenswaardigheden m.b.t. de Nederlandse zorgsector. ZorgKrant.nl is een onafhankelijk initiatief van de stichting Care Net Holland (CNH).


Laatste nieuws ...

Vrouwen met hevig menstrueel bloedverlies (HMB) hebben een bloedserieus verhaal. Dat verhaal hoor je alleen zelden en dat is merkwaardig. HMB heeft enorme impact op de kwaliteit van leven: lichamelijk, psychisch en sociaal. Daarbij kan er een andere medische aandoening aan de bloedingsklachten ten grondslag liggen. Dat vrouwen té lang doorlopen met HMB is een probleem dat door menig medisch professional wordt onderkend en dat in meerdere survey’s is gestaafd.

De landelijke voorlichtingscampagne Bloedserieus roept vrouwen met HMB-klachten daarom nadrukkelijk op wél naar de huisarts te gaan. Ook in tijden van corona. Tijdens de Bloedserieus-campagnemaand in november (voorheen de campagneweek Draag Weer Wit) organiseren ziekenhuizen in heel Nederland (online) consulten en webinars om patiëntenvoorlichting te geven.

Ziekenhuizen die nog niet participeren worden bij deze van harte uitgenodigd ook mee te doen door in de campagnemaand een eigen (online) event of communicatiemoment te organiseren. Participeren kan ook door een redactioneel artikel over HMB op de website van uw ziekenhuis of in het huisorgaan te publiceren, door het verspreiden van voorlichtingsbrochures en/of het vertonen van de voorlichtingsvideo’s in de wachtkamer.

Over Bloedserieus
De campagne Bloedserieus informeert vrouwen in de campagnemaand november én het jaar rond over de oorzaken en behandelopties bij hevig menstrueel bloedverlies. Via de website hevigbloedverlies.nl en tijdens (online) events wordt voorlichting gegeven. Meer informatie: hevigbloedverlies.nl.


Tags bij dit artikel:


Artikelen met gelijksoortige tags:


Gegevens bij dit artikel:

  • Fotograaf of fotobureau: : hevigbloedverlies.nl
  • Afkomst: Bron
  • Bron bij dit artikel: : hevigbloedverlies.nl
  • Wat is de URL bij deze bron?: Website bezoeken
  • Originele titel: Bloedserieus campagnemaand: ook dit jaar in november
  • Doelgroep: Zorgprofessionals, Studenten
  • Datum: 08 okt 2020

Aanmelden e-mail nieuwsbrief

ZorgKrant.nl is een initiatief van de stichting Care Net Holland!