Goedemorgen, welkom bij ZorgKrant.nl

 ZorgKrant.nl omvat nieuws en wetenswaardigheden m.b.t. de Nederlandse zorgsector. ZorgKrant.nl is een onafhankelijk initiatief van de stichting Care Net Holland (CNH).


Laatste nieuws ...

Stichting Stepwork GGZ voldoet aan de last onder dwangsom die de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) had opgelegd. De kwaliteit van de zorg schoot tekort op het gebied van medicatieveiligheid. De zorgaanbieder heeft voldoende maatregelen genomen om de last onder dwangsom te beëindigen.

Dit is er aan de hand
Stepwork is een stichting uit Assen die ggz-behandeling biedt aan ongeveer 600 cliënten. De inspectie zag dat de zorg bij Stepwork op een belangrijk onderdeel, namelijk op het punt van een verantwoorde en veilige omgang met medicatie, niet voldeed aan de getoetste wet- en regelgeving, normen, richtlijnen en standaarden. 

Om die reden gaf de inspectie eerder dit jaar een aanwijzing. Dat is een maatregel waarmee een zorgaanbieder de zorg moet verbeteren. Toen bleek dat Stepwork niet had voldaan aan de aanwijzing legde de inspectie afgelopen september een last onder dwangsom op.

De inspectie heeft vastgesteld dat Stepwork geen medicatie meer voorschrijft. De zorgaanbieder heeft een werkwijze ontwikkeld waarbij dit wordt overgenomen door een huisarts, een psychiater of een andere instelling. Daarmee is de veiligheid omtrent medicatie niet meer in het geding.  

Hoe nu verder
Het dwangsomtraject is hiermee beëindigd. Omdat Stepwork tijdig heeft voldaan aan de normen uit de last onder dwangsom hoeft de zorgaanbieder geen geldbedrag te betalen. De inspectie blijft Stepwork in het reguliere toezicht volgen.

Documenten
Stichting Stepwork GGZ zakelijke weergave einde last onder dwangsom november 2020
Stichting Stepwork GGZ toets last onder dwangsom oktober 2020


Tags bij dit artikel:


Artikelen met gelijksoortige tags:


Gegevens bij dit artikel:

  • Naam auteur en/of bewerkt door: IGJ
  • Fotograaf of fotobureau: : INGImages
  • Bron bij dit artikel: : IGJ
  • Wat is de URL bij deze bron?: Website bezoeken
  • Originele titel: Einde last onder dwangsom voor Stichting Stepwork GGZ
  • Doelgroep: Zorgprofessionals, Beleidsmakers
  • Datum: 23 nov 2020

Aanmelden e-mail nieuwsbrief

ZorgKrant.nl is een initiatief van de stichting Care Net Holland!