Goedemorgen, welkom bij ZorgKrant.nl

 ZorgKrant.nl omvat nieuws en wetenswaardigheden m.b.t. de Nederlandse zorgsector. ZorgKrant.nl is een onafhankelijk initiatief van de stichting Care Net Holland (CNH).


Laatste nieuws ...

De vertegenwoordigers van de patiëntenverenigingen hebben vaak zelf een beperking of chronische ziekte, of zijn familie of naasten van iemand met een aandoening. Zij zijn dus ervaringsdeskundig. Door de gesprekken krijgen studenten een veel breder beeld van een aandoening of chronische ziekte dan alleen de medische kant ervan. Door de persoonlijke verhalen krijgen de aankomende artsen mee wat het betekent om een chronische ziekte te hebben.

Praktijkgericht onderwijs
De kennismaking met de patiëntenvereniging is een onderdeel van de praktijkcursus voor tweedejaars geneeskundestudenten. Het VU Medisch Centrum verwacht van zijn toekomstig artsen dat ze weten wat het betekent om een chronische ziekte te hebben en welke weg een patiënt door de gezondheidszorg moet bewandelen. En vooral hoe de patiënt dat allemaal ervaart. Bij patiënten met een chronische ziekte ziet de weg door de gezondheidszorg er vaak ingewikkeld uit.

Dank aan de leden
Dit jaar werd de bijeenkomst voor het eerst online gehouden. Ieder(in) bedankt alle lidorganisaties die hebben meegewerkt. We hopen ook volgend jaar deze bijeenkomst weer samen met de VU te kunnen organiseren. Leden krijgen tegen die tijd vanzelf een uitnodiging.


Tags bij dit artikel:


Artikelen met gelijksoortige tags:


Gegevens bij dit artikel:

  • Naam auteur en/of bewerkt door: Ieder(in)
  • Fotograaf of fotobureau: : INGImages
  • Bron bij dit artikel: : Ieder(in)
  • Wat is de URL bij deze bron?: Website bezoeken
  • Originele titel: Waardevolle gesprekken tussen studenten Geneeskunde en patiëntenverenigingen
  • Doelgroep: Zorgprofessionals, Studenten
  • Datum: 25 nov 2020

Aanmelden e-mail nieuwsbrief

ZorgKrant.nl is een initiatief van de stichting Care Net Holland!