Goedenacht, welkom bij ZorgKrant.nl

 ZorgKrant.nl omvat nieuws en wetenswaardigheden m.b.t. de Nederlandse zorgsector. ZorgKrant.nl is een onafhankelijk initiatief van de stichting Care Net Holland (CNH).


Laatste nieuws ...

Maar liefst € acht miljoen is vanuit de Rijksdienst Voor Ondernemend Nederland (RVO) toegezegd aan een kennisconsortium vanuit vier steden waaraan o.a. UMC’s en universiteiten deelnemen. Met dit bedrag willen we gezamenlijk innovatie op het gebied van Artificial Intelligence (AI) versneld toepassen en sneller naar de markt brengen middels startups. 

Binnen het UMC Utrecht zijn verschillende divisies en afdelingen bezig met data science projecten, zoals verbeterde diagnostiek uit patiëntdata en beelden dankzij zelflerende software. Met deze subsidie wordt de aansluiting gemaakt tussen wat in het gehele UMC Utrecht ontdekt, bedacht en toegepast wordt en de mogelijkheden om deze opgedane ervaring en kennis breder toegankelijk te maken.

Het AI start-up loket voor kennisinstellingen
In Utrecht werken het UMC Utrecht, de Universiteit Utrecht en Utrecht Holdings (Knowledge Transfer Office) samen om met AI-onderzoek en onderwijs tot meer startups en impact te komen. Het consortium ontvangt de subsidie uit de regeling Thematische Technology Transfer (TTT), bedoeld om veelbelovende Nederlandse innovatiegebieden te stimuleren. Het TTT.AI consortium richt zich op het overdragen van kennis uit AI-onderzoek richting de markt en maatschappij. Daarnaast is er focus op het verlenen van vroege fase financieringen aan startups. TTT.AI moet hiermee hét Nederlands loket worden voor AI-startups die ontstaan vanuit een kennisinstelling.

Deelnemers TTT.AI
Het project verbindt een ongekend aantal invloedrijke Nederlandse spelers op het gebied van AI in een viertal steden: Utrecht, Amsterdam, Nijmegen en Eindhoven. Naast de universiteiten en academische medische centra in deze steden zijn ook hogescholen, incubators, regionale ontwikkelingsmaatschappijen, de Nederlandse AI Coalitie en het Innovation Center for Artificial Intelligence (ICAI) als partner aangesloten.


Tags bij dit artikel:


Artikelen met gelijksoortige tags:


Gegevens bij dit artikel:

  • Naam auteur en/of bewerkt door: UMC Utrecht
  • Fotograaf of fotobureau: : INGImages
  • Bron bij dit artikel: : UMC Utrecht
  • Wat is de URL bij deze bron?: Website bezoeken
  • Originele titel: Acht miljoen euro voor artificial intelligence
  • Doelgroep: Zorgprofessionals, Beleidsmakers, Studenten
  • Datum: 07 apr 2021

Aanmelden e-mail nieuwsbrief

ZorgKrant.nl is een initiatief van de stichting Care Net Holland!