Goedenacht, welkom bij ZorgKrant.nl

 ZorgKrant.nl omvat nieuws en wetenswaardigheden m.b.t. de Nederlandse zorgsector. ZorgKrant.nl is een onafhankelijk initiatief van de stichting Care Net Holland (CNH).


Laatste nieuws ...

Swabs die horen bij zelftesten op het coronavirus zijn steriel verpakt. Het is dan ook niet de bedoeling dat het deel met het watje aangeraakt wordt voordat het in de neus gaat. In principe is de swab zo verpakt dat de swab bij het staafje uit de verpakking is te halen, maar de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd heeft een melding gehad dat dat bij één soort zelftest niet goed is gegaan.

Bij de Flowflex van Acon kan het zo zijn dat de swab moeilijk uit de verpakking is te halen zonder het watje aan te raken. De inspectie heeft besloten dat de swabs die al op de markt zijn nog gebruikt en verkocht mogen worden. Er is een klein risico dat het testresultaat negatief wordt beïnvloed als het watje met de handen wordt aangeraakt, maar met een paar aanwijzingen aan de gebruiker is dat risico weg te nemen.
 
De verpakking kan het best aan de onderkant opengemaakt worden met behulp van een schaar, zodat de swab aan het staafje uit de verpakking gehaald kan worden. In elk geval moet worden voorkomen dat het watje met de handen wordt aangeraakt. Voor gebruik van de test is het sowieso verstandig zorgvuldig je handen te wassen. Dit staat ook in de gebruiksaanwijzing.


Tags bij dit artikel:


Artikelen met gelijksoortige tags:


Gegevens bij dit artikel:

  • Naam auteur en/of bewerkt door: IGJ
  • Fotograaf of fotobureau: : INGImages
  • Bron bij dit artikel: : IGJ
  • Wat is de URL bij deze bron?: Website bezoeken
  • Originele titel: Let op! Pak de swab van je zelftest goed uit
  • Doelgroep: Zorgprofessionals, Mantelzorgers, Studenten
  • Datum: 04 mei 2021

Aanmelden e-mail nieuwsbrief

ZorgKrant.nl is een initiatief van de stichting Care Net Holland!