Goedenavond, welkom bij ZorgKrant.nl

 ZorgKrant.nl omvat nieuws en wetenswaardigheden m.b.t. de Nederlandse zorgsector. ZorgKrant.nl is een onafhankelijk initiatief van de stichting Care Net Holland (CNH).


Laatste nieuws ...

De IGJ heeft de aanwijzing voor Thuiszorg Olympia in Eindhoven beëindigd. Olympia heeft het afgelopen half jaar de nodige verbeteringen in de zorg doorgevoerd.

Dit was er aan de hand
Eind  februari 2021 legde de inspectie een aanwijzing op aan Thuiszorg Olympia. Er waren toen tekortkomingen in de zorg.

Dit heeft Olympia gedaan
Olympia voldoet nu aan de normen uit de aanwijzing. De thuiszorgorganisatie legt de wensen van cliënten vast in het cliëntendossier, bijvoorbeeld op welk tijdstip zij geholpen willen worden. Hier houden zij met de planning rekening mee.

Olympia voldoet ook aan de randvoorwaarden voor integrale zorg. Zorgverleners schrijven bijna alle zorg die zij geven op in het zorgdossier. Om veilige zorg te kunnen bieden houdt Olympia de bevoegd- en bekwaamheden van de zorgverleners op peil. Ook heeft de thuiszorgorganisatie zicht op hoe de wijkverpleegkundige verbeteringen uitvoert in de zorgverlening.

Olympia stuurt nu op kwaliteit en veiligheid. De organisatie wil meldingen van incidenten eens in de drie maanden onderzoeken om ervan te leren. Verder staat Olympia open voor de reacties van cliënten over de ervaren kwaliteit van zorg.

Hoe nu verder
Er is nog wat meer tijd nodig om alle verbeteringen door te voeren en vast te houden. Maar de inspectie heeft vertrouwen in de kracht van Olympia om dat binnen de volgende maanden te doen. Daarom heeft de inspectie de aanwijzing beëindigd.

Documenten
Thuiszorg Olympia B.V. Eindhoven einde aanwijzing februari 2021
Thuiszorg Olympia B.V. Eindhoven augustus 2021


Tags bij dit artikel:


Artikelen met gelijksoortige tags:


Gegevens bij dit artikel:

  • Naam auteur en/of bewerkt door: IGJ
  • Fotograaf of fotobureau: : INGImages
  • Bron bij dit artikel: : IGJ
  • Wat is de URL bij deze bron?: Website bezoeken
  • Originele titel: Einde aanwijzing voor Thuiszorg Olympia in Eindhoven
  • Doelgroep: Zorgprofessionals, Beleidsmakers
  • Datum: 16 sep 2021

Aanmelden e-mail nieuwsbrief

ZorgKrant.nl is een initiatief van de stichting Care Net Holland!