Goedemiddag, welkom bij ZorgKrant.nl

 ZorgKrant.nl omvat nieuws en wetenswaardigheden m.b.t. de Nederlandse zorgsector. ZorgKrant.nl is een onafhankelijk initiatief van de stichting Care Net Holland (CNH).


Laatste nieuws ...

Na maanden van onderhandelen en nadat er acties dreigden heeft CNV Zorg & Welzijn, samen met andere bonden, nu toch een akkoord bereikt met de NVZ over een nieuwe cao voor ziekenhuispersoneel. De nieuwe cao heeft een looptijd tot en met 31 januari 2023.

CNV bestuurder Joost Veldt: “Gelukkig heeft de NVZ ingezien dat er echt meer moest worden geboden om de enorme inspanning van de medewerkers in de ziekenhuizen enigszins te belonen. In deze tijd actievoeren in ziekenhuizen is iets dat eigenlijk niemand wil.”

Een overzicht van de afspraken:
Op 1 januari 2022 gaan de lonen tenminste 2 procent omhoog, met en bodem van €90. Dat betekent minimaal 3 procent voor iedereen tot en met schaal 60. Middengroepen gaan er nog meer op vooruit om de achterstand ten opzichte van de markt te corrigeren. Ook het minimumloon gaat omhoog naar €13 per uur. In de maand na het definitieve akkoord komt daar voor iedereen een eenmalige uitkering van €250 bij.

Belangrijk is ook dat onregelmatig werken beter wordt beloond: over bereikbaarheidsdiensten en aanwezigheidsdiensten wordt de vergoeding verdubbeld en ook de regeling voor de onregelmatigheidstoeslag wordt verbeterd.

Voor de duurzame inzetbaarheid zijn er afspraken gemaakt over generatiebeleid. Voor zowel jongeren, ouderen als de groep daartussen ontwikkelen ziekenhuizen instrumenten. Er zijn ouderenregelingen voor eerder stoppen in zware beroepen en minder werken aan het eind van de loopbaan.

Veldt: "Het is goed dat de jonge werknemers specifiek aandacht krijgen, zodat die een goede start kunnen maken en er minder uitstroom van jongeren plaatsvindt."

CNV gaat het akkoord de komende week positief voorleggen aan de leden.


Tags bij dit artikel:


Artikelen met gelijksoortige tags:


Gegevens bij dit artikel:

  • Naam auteur en/of bewerkt door: CNV Zorg & Welzijn / Andre van der Vlugt
  • Fotograaf of fotobureau: : INGImages
  • Bron bij dit artikel: : CNV Zorg & Welzijn
  • Wat is de URL bij deze bron?: Website bezoeken
  • Originele titel: Onverwacht akkoord cao Ziekenhuizen
  • Doelgroep: Zorgprofessionals, Beleidsmakers
  • Datum: 20 jan 2022

Aanmelden e-mail nieuwsbrief

ZorgKrant.nl is een initiatief van de stichting Care Net Holland!