Goedenavond, welkom bij ZorgKrant.nl

 ZorgKrant.nl omvat nieuws en wetenswaardigheden m.b.t. de Nederlandse zorgsector. ZorgKrant.nl is een onafhankelijk initiatief van de stichting Care Net Holland (CNH).


Laatste nieuws ...

 

In een brief aan directeur Oomen van DSW schrijft directeur Dianda Veldman van de Patiëntenfederatie: “Wij merken dat mensen het hoge eigen risico niet meer kunnen betalen. Zij gaan niet meer naar de dokter of te laat. Dat geldt zeker voor chronisch zieken of mensen met een beperking. Polisblad

“Dit brengt ons op de vraag of het eigen risico niet vrijwillig kan worden herverzekerd. Dat kan al bij sommige collectieve gemeentepolissen die bijvoorbeeld door Achmea en VGZ worden aangeboden.

“Wij zouden het mooi vinden als DSW met een dergelijk product zou komen en zo nog een steentje bijdraagt aan een solidair en betaalbaar stelsel.”

De Patiëntenfederatie schrijft de Schiedamse zorgverzekeraar aan omdat die eerder deze week publiek liet weten dat het eigen risico te hoog is. DSW brengt zijn klanten volgend jaar niet 385 euro eigen risico in rekening maar 375.

Dianda Veldman: ”Wij zijn blij met het plan van DSW om het eigen risico volgend jaar met tien euro te verlagen. Maar het moet verder omlaag, op zijn minst naar 175 euro. Niet voor niets hebben wij de zorgverzekeraars eerder deze maand opgeroepen het eigen risico niet volledig in rekening te brengen bij hun verzekerden.”

Lees de brief aan DSW

Bron: Patiëntenfederatie Nederland


Tags bij dit artikel:


Artikelen met gelijksoortige tags:


Gegevens bij dit artikel:

  • Fotograaf of fotobureau: : INGImages
  • Datum: 28 mrt 2024

Aanmelden e-mail nieuwsbrief

ZorgKrant.nl is een initiatief van de stichting Care Net Holland!