Goedemorgen, welkom bij ZorgKrant.nl

 ZorgKrant.nl omvat nieuws en wetenswaardigheden m.b.t. de Nederlandse zorgsector. ZorgKrant.nl is een onafhankelijk initiatief van de stichting Care Net Holland (CNH).


Laatste nieuws ...

Op maandag 13 november start de vierde Week van de Werkstress. Maandag brengt het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid de nieuwste cijfers van TNO over dit onderwerp naar buiten, waaronder de hoeveelheid verzuimdagen en de kosten als gevolg van werkstress. Tijdens de week organiseren bijna 200 bedrijven activiteiten om aandacht te vragen voor werkstress.
 
Het ministerie trapt maandag af met een congres in Den Haag voor ca. 300 werkgevers over het onderwerp werkstress en werkplezier. Daarnaast organiseren bedrijven als Nationale Nederlanden, Nissan en de Tweede Kamer activiteiten om werkstress aan te pakken en het werkplezier te vergroten. Werkend Nederland wordt tijdens de week uitgenodigd om mee te denken over oplossingen tegen werkstress op checkjewerkstress.nl. Ook gaan werknemers en werkgevers dagelijks in gesprek met wetenschappers als Bram Bakker (burn-out) en Michelle van Laethem (slapen, piekeren en stress) tijdens de dagelijkse Facebook Live. Er is ook de mogelijkheid om je aan te melden voor de Werkstress Whatsapp-service. Van 13 tot en met 16 november, worden dagelijks updates met bijzondere initiatieven, tips van experts, nieuws, en oplossingen tegen werkstress verstuurd via Whatsapp. 

Campagne tegen werkstress 
In 2014 startte het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid een campagne over Werkstress met als doel het onderwerp agenderen, en werkgevers en werknemers stimuleren het onderwerp op te pakken. Samen met werkgevers en werknemers is het Ministerie op zoek gegaan naar wat er op de werkvloer leeft en welke oplossingen beschikbaar zijn. De Week van de Werkstress is binnen de campagne een jaarlijks terugkerend moment om die oplossingen te presenteren. 


Tags bij dit artikel:


Artikelen met gelijksoortige tags:


Gegevens bij dit artikel:

  • Fotograaf of fotobureau: : INGImages
  • Bron bij dit artikel: : Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid
  • Wat is de URL bij deze bron?: Website bezoeken
  • Originele titel: Vooraankondiging: Week van de Werkstress van 13 t/m 16 november
  • Datum: 23 apr 2024

Aanmelden e-mail nieuwsbrief

ZorgKrant.nl is een initiatief van de stichting Care Net Holland!