Goedemorgen, welkom bij ZorgKrant.nl

 ZorgKrant.nl omvat nieuws en wetenswaardigheden m.b.t. de Nederlandse zorgsector. ZorgKrant.nl is een onafhankelijk initiatief van de stichting Care Net Holland (CNH).


Laatste nieuws ...

Uit een hertoets blijkt dat Ipse de Bruggen inmiddels voldoende handelt om seksueel grensoverschrijdend gedrag bij kinderen te voorkomen.

In juni 2017 voerden de toenmalige Inspectie Jeugdzorg en Inspectie voor de Gezondheidszorg een hertoets uit op twee locaties van Ipse de Bruggen. Tijdens de hertoets werd de voortgang beoordeeld van het verbetertraject dat was ingezet na een toezicht van de inspecties in 2016.

Oordeel
De inspecties zijn van oordeel dat Ipse de Bruggen vrijwel alle verbetermaatregelen in voldoende mate heeft doorgevoerd. Tegelijkertijd zien de inspecties dat de verbeteringen op het gebied van scholing nog niet volledig gerealiseerd zijn.

Vervolg
De inspecties verwachten van Ipse de Bruggen dat in april 2018 alle medewerkers geschoold zijn in het bevorderen van een gezonde seksuele ontwikkeling en het beschermen tegen seksueel grensoverschrijdend gedrag. De inspecties verzoeken Ipse de Bruggen haar uiterlijk 15 november 2017 en 1 mei 2018 te informeren over de voortgang en de resultaten van de verbetermaatregelen.


Tags bij dit artikel:


Artikelen met gelijksoortige tags:


Gegevens bij dit artikel:

  • Fotograaf of fotobureau: : INGImages
  • Bron bij dit artikel: : IGJ
  • Wat is de URL bij deze bron?: Website bezoeken
  • Originele titel: Preventie seksueel grensoverschrijdend gedrag bij Ipse de Bruggen verbeterd
  • Datum: 29 mrt 2024

Aanmelden e-mail nieuwsbrief

ZorgKrant.nl is een initiatief van de stichting Care Net Holland!