Goedenavond, welkom bij ZorgKrant.nl

 ZorgKrant.nl omvat nieuws en wetenswaardigheden m.b.t. de Nederlandse zorgsector. ZorgKrant.nl is een onafhankelijk initiatief van de stichting Care Net Holland (CNH).


Laatste nieuws ...

De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd in oprichting (IGJ i.o.) heeft Zorgboerderij Ons Voorland in Linde op 6 november 2017 een aanwijzing gegeven. Zes cliënten die zorg ontvangen vanuit de Wet langdurige zorg (Wlz) moeten worden overgedragen naar een andere zorgaanbieder. Ons Voorland verleent in totaal zorg aan negen patiënten op drie locaties.

De inspectie maakt zich al langere tijd ernstige zorgen over de kwaliteit, veiligheid en continuïteit van de zorg. De inspectie stelde Ons Voorland onder verscherpt toezicht op 31 mei 2017. Dat was voor een periode van vier maanden. Na afloop van het verscherpt toezicht bezocht de inspectie Ons Voorland opnieuw. Uit dat bezoek bleek dat er nog altijd tekortkomingen zijn.

Wat gaat er niet goed?
De inspectie ziet risico’s voor de cliëntveiligheid en een gebrek aan verbeterkracht bij het bestuur om de benodigde verbeteringen door te voeren. Op 10 van de 19 getoetste normen zag de inspectie nog steeds ernstige tekortkomingen.

Er is onvoldoende deskundig personeel die past bij de zorgvraag en de problematiek van de cliënten. Naar het oordeel van de inspectie ziet Ons Voorland in onvoldoende mate in dat er risico’s zijn en waar deze risico’s zich voordoen. Hierdoor wordt er niet goed gestuurd op de kwaliteit en veiligheid en zijn er grote risico’s voor de cliëntveiligheid.

Welke maatregelen moet Ons Voorland nemen?
De zorgverlening aan de zes Wlz-cliënten moet op zorgvuldige wijze worden overgedragen aan een andere zorgaanbieder. Ons Voorland heeft daar twee weken de tijd voor. In die twee weken mag Ons Voorland geen nieuwe Wlz-cliënten aannemen.

Het zorgkantoor heeft een andere zorgverlener bereid gevonden om de zorgverlening op korte termijn over te nemen. De onderhandelingen hierover zijn in een vergevorderd stadium.

Alleen als Ons Voorland aan de inspectie heeft kunnen aantonen dat zij de zorg heeft verbeterd op alle punten, mogen er weer nieuwe Wlz-cliënten komen. Als Ons Voorland zich niet aan de aanwijzing houdt, kan de inspectie een last onder dwangsom of een last onder bestuursdwang opleggen.

Documenten
Aanwijzing Ons Voorland Linde november 2017
Rapport Ons Voorland Linde oktober 2017


Tags bij dit artikel:


Artikelen met gelijksoortige tags:


Gegevens bij dit artikel:

  • Fotograaf of fotobureau: : INGImages
  • Bron bij dit artikel: : IGJ
  • Wat is de URL bij deze bron?: Website bezoeken
  • Originele titel: Aanwijzing voor Zorgboerderij Ons Voorland
  • Doelgroep: Zorgprofessionals
  • Datum: 16 nov 2017

Aanmelden e-mail nieuwsbrief

ZorgKrant.nl is een initiatief van de stichting Care Net Holland!