Goedemiddag, welkom bij ZorgKrant.nl

 ZorgKrant.nl omvat nieuws en wetenswaardigheden m.b.t. de Nederlandse zorgsector. ZorgKrant.nl is een onafhankelijk initiatief van de stichting Care Net Holland (CNH).


Laatste nieuws ...

De Nierstichting en de Nierpatiënten Vereniging Nederland (NVN) introduceren nieren.nl. Eén unieke online omgeving voor nierpatiënten, hun naasten en andere betrokkenen. Op nieren.nl kunnen bezoekers betrouwbare informatie vinden over nierschade en over het leven met een nieraandoening. En is onderling contact mogelijk in een veilige online omgeving.
 
Betrouwbare informatie helpt nierpatiënten om een goede keuze te maken in hun behandeling en biedt steun in het dagelijkse leven met een nierziekte. Hans Bart, directeur NVN: “Voor een groeiende groep patiënten is online contact met ervaringsdeskundigen waardevol. Contact met andere mensen met een(zelfde) nierziekte levert begrip, herkenning, erkenning en kennis op.” Vanuit deze inzichten hebben de Nierstichting en de Nierpatiënten Vereniging Nederland hun krachten gebundeld en gezamenlijk, in co-creatie met een panel van patiënten, hun naasten én zorgverleners nieren.nl ontwikkeld.
 
Erik Gerritsen, secretaris-generaal Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport bij de start van nieren.nl: "De co-creatie met patiënten en de samenwerking binnen nieren.nl zijn een voorbeeld voor patiëntenverenigingen en gezondheidsfondsen. Ik ben er van overtuigd dat nieren.nl daardoor voldoet aan een belangrijke behoefte en de positie van patiënt en zijn naasten versterkt. En hiermee een mooie bijdrage levert aan het Nederlandse zorgecosysteem."    

Betrouwbare actuele informatie
Het platform heeft een bibliotheek met meer dan 600 artikelen. Een eigen redactie verzamelt, selecteert en redigeert alle informatie zorgvuldig. En werkt continu aan actuele toevoegingen. Ze werken hierin nauw samen met ervaringsdeskundigen en zorgverleners zoals artsen, verpleegkundigen, diëtisten en maatschappelijk werkers.
 
Ervaring delen
Nieren.nl is ook een community waar nierpatiënten en naasten elkaar kunnen ontmoeten in een beveiligde omgeving. Op basis van profielkenmerken die de deelnemers invullen, krijgen zij informatiesuggesties, kan men elkaar makkelijker vinden en kan nieren.nl relevante informatie aanbieden.
 
Rijke informatiebron zorgverleners
Nieren.nl is ook voor zorgverleners van grote betekenis. “Zij krijgen er een rijke bron van betrouwbare en actuele informatie bij, waar ze patiënten naar kunnen verwijzen. Wij vragen zorgverleners actief deel te nemen aan de community om zo een bijdrage te leveren aan kennisvergroting en interactie. Om hiermee een antwoord te geven op de vele vragen die bij patiënten leven," aldus Tom Oostrom, directeur Nierstichting.


Tags bij dit artikel:


Artikelen met gelijksoortige tags:


Gegevens bij dit artikel:

  • Fotograaf of fotobureau: : INGImages
  • Bron bij dit artikel: : Nierstichting / Nierpatiënten Vereniging Nederland
  • Wat is de URL bij deze bron?: Website bezoeken
  • Originele titel: Nieren.nl één platform voor nierpatiënten, hun naasten en andere betrokkenen
  • Doelgroep: Zorgprofessionals, Mantelzorgers, Studenten
  • Datum: 19 apr 2018

Aanmelden e-mail nieuwsbrief

ZorgKrant.nl is een initiatief van de stichting Care Net Holland!