Goedenavond, welkom bij ZorgKrant.nl

 ZorgKrant.nl omvat nieuws en wetenswaardigheden m.b.t. de Nederlandse zorgsector. ZorgKrant.nl is een onafhankelijk initiatief van de stichting Care Net Holland (CNH).


Laatste nieuws ...

Op dinsdag 17 juli tijdens de lunchpauze komen honderden werknemers van het Amsterdam UMC bijeen voor de hoofdingang van locatie AMC waar ze de noodklok gaan luiden.

Overal in het land voeren medewerkers van de Universitair Medische Centra (UMC’s) acties voor een betere cao. Laboranten, artsen, verpleegkundigen en andere collega’s vragen hun werkgever om achter hen te gaan staan in hun strijd om een nieuwe cao. Ze eisen meer respect, een fatsoenlijke loonsverhoging en minder werkdruk. In de zomer worden voorbereidingen getroffen voor verdere acties die na de zomer plaats zullen vinden.

Elise Merlijn, bestuurder FNV Zorg & Welzijn: ‘De werknemers zetten zich ondanks de aanhoudende werkdruk al jaren met hart en ziel in voor een goede patiëntenzorg, maar werkgeversorganisatie NFU lijkt dat niet te waarderen. Daarom eisen ze nu een fatsoenlijke loonsverhoging, concrete afspraken over de aanpak van de hoge werkdruk en een goede generatieregeling, want er moet veel meer jonger personeel bijkomen.’ 

UMC’s in actie
De onderhandelingen voor een nieuwe cao UMC’s zijn afgelopen 28 mei vastgelopen. Sindsdien worden in de acht Universitair Medische Centra ludieke acties gehouden. Afgelopen week zijn ook stiptheidsacties gestart in de Leidse en Utrechtse academische ziekenhuizen die meerdere weken duren. Het Amsterdam UMC en de overige vijf UMC’s zullen later ook aansluiten bij de stiptheidsacties.

De cao UMC geldt voor ongeveer 60.000 werknemers.


Tags bij dit artikel:


Artikelen met gelijksoortige tags:


Gegevens bij dit artikel:

  • Fotograaf of fotobureau: : INGImages
  • Bron bij dit artikel: : Amsterdam UMC
  • Wat is de URL bij deze bron?: Website bezoeken
  • Originele titel: Honderden werknemers Amsterdam UMC luiden noodklok voor een goede cao
  • Doelgroep: Zorgprofessionals, Beleidsmakers
  • Datum: 15 jul 2018

Aanmelden e-mail nieuwsbrief

ZorgKrant.nl is een initiatief van de stichting Care Net Holland!