Goedemiddag, welkom bij ZorgKrant.nl

 ZorgKrant.nl omvat nieuws en wetenswaardigheden m.b.t. de Nederlandse zorgsector. ZorgKrant.nl is een onafhankelijk initiatief van de stichting Care Net Holland (CNH).


Laatste nieuws ...

De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd in oprichting (IGJ i.o.) heeft Indigoletta B.V. een aanwijzing gegeven. Indigoletta B.V. biedt onder de naam Arenborghoeve cosmetische en  chirurgie en behandelingen aan.

Arenborghoeve mag geen operaties meer uitvoeren tot de inspectie heeft vastgesteld dat er op tien punten verbeteringen zijn gedaan. De kliniek moet ook twaalf andere tekortkomingen herstellen.

Wat is er aan de hand?
De inspectie bezocht Arenborghoeve in december 2017. Tijdens dat bezoek zag de inspectie tekortkomingen in de zorgverlening op alle onderdelen, namelijk bestuurlijke verantwoordelijkheid, professionaliteit, kwaliteit en veiligheid, dossiervoering, zorgproces, infectiepreventie, medicatieveiligheid en medische technologie.

Arenborghoeve besloot naar aanleiding van dat bezoek geen operaties meer uit te voeren in Venlo. Dat was op dat moment de enige locatie waar de kliniek zorg verleende. Tijdens latere bezoeken van de inspectie bleek dat Arenborghoeve wél operaties uitvoerde, maar dan op andere locaties.

De kliniek kon niet aantonen op deze andere locaties wel de zaken te hebben geregeld om de kwaliteit van de zorg te verzekeren. Daardoor werd niet voldaan aan de voorwaarden voor goede zorg. Op locatie Venlo was bovendien weinig verbeterd. Arenborghoeve heeft het vertrouwen van de inspectie ernstig geschaad. Dat alles bij elkaar maakt dat de inspectie een aanwijzing geeft.

Arenborghoeve heeft drie maanden de tijd om alle tekortkomingen op te lossen. Als de kliniek niet aan de aanwijzing voldoet, kan de inspectie een last onder dwangsom of een last onder bestuursdwang opleggen.

Documenten
Aanwijzing Indigoletta B.V. (Arenborghoeve)
Inspectierapport Indigoletta B.V. (Arenborghoeve)


Tags bij dit artikel:


Artikelen met gelijksoortige tags:


Gegevens bij dit artikel:

  • Fotograaf of fotobureau: : INGImages
  • Bron bij dit artikel: : IGJ
  • Wat is de URL bij deze bron?: Website bezoeken
  • Originele titel: Aanwijzing voor Arenborghoeve
  • Doelgroep: Zorgprofessionals, Beleidsmakers
  • Datum: 16 jul 2018

Aanmelden e-mail nieuwsbrief

ZorgKrant.nl is een initiatief van de stichting Care Net Holland!