Goedenacht, welkom bij ZorgKrant.nl

 ZorgKrant.nl omvat nieuws en wetenswaardigheden m.b.t. de Nederlandse zorgsector. ZorgKrant.nl is een onafhankelijk initiatief van de stichting Care Net Holland (CNH).


Laatste nieuws ...

Plastisch chirurgen van het Maastricht UMC+ hebben vier ton subsidie van ZonMw ontvangen voor wetenschappelijk onderzoek  naar de behandeling van lymfoedeem, een ophoping van vocht dat kan optreden na de behandeling van borstkanker. Prof. dr. René van der Hulst, hoofd plastische chirurgie, is verheugd met de steun: "De plastische chirurgie is een vak dat het moet hebben van voortdurende innovatie. Met dit nieuwe onderzoek hopen we uiteindelijk betere zorg te kunnen bieden aan onze patiënten."

Het onderzoek naar de behandeling van lymfoedeem is een initiatief van het Maastricht UMC+ in samenwerking met het Radboudumc. Jaarlijks worden ongeveer 13.000 vrouwen gediagnosticeerd met borstkanker, waarvan 6 tot 43 procent, afhankelijk van bepaalde risicofactoren, lymfoedeem ontwikkelt. Lymfoedeem is een ernstige chronische aandoening, waarbij er door een ophoping van vocht een zwelling ontstaat. Dit treedt vaak op na de behandeling van borstkanker. Momenteel wordt het behandeld door middel van het masseren van de arm en het dragen van een kous. Dit vermindert de klachten maar geneest het niet. Met de nieuwe behandeling wordt door middel van een microchirurgische ingreep één of meerdere verbindingen gemaakt tussen lymfevaten en kleine bloedvaten om het vocht af te voeren en de zwelling te verlichten.


Tags bij dit artikel:


Artikelen met gelijksoortige tags:


Gegevens bij dit artikel:

  • Fotograaf of fotobureau: : INGImages
  • Bron bij dit artikel: : Maastricht UMC+
  • Wat is de URL bij deze bron?: Website bezoeken
  • Originele titel: Vier ton subsidie voor onderzoek plastische chirurgie
  • Doelgroep: Zorgprofessionals, Studenten
  • Datum: 18 jul 2018

Aanmelden e-mail nieuwsbrief

ZorgKrant.nl is een initiatief van de stichting Care Net Holland!